I letos si pro nás Česká televize připravila nové vánoční pohádky. Štědrovečerní novinkou bude O vánoční hvězdě

I letos si pro nás Česká televize připravila nové vánoční pohádky. Štědrovečerní novinkou bude O vánoční hvězdě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stejně jako každý rok, nás i letos čeká pár nových českých pohádek. Česká televize pro nás má hned čtyři a každá z nich je něčím zajímavá. Kromě nádherné zasněžené krajiny se v nich představí i známí herci a bude to stát za to! O čem jsou a kdy si je budeme moct pustit v televizi?

O vánoční hvězdě - 24.12. 19:00 na ČT1

Štědrovečerní pohádkou bude právě novinka O vánoční hvězdě, kde se v hlavních rolích objeví řada známých herců jako Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Aňa Geislerová nebo Ondřej Sokol. Režie se ujal Karel Janák, známý například díky pohádkám Korunní princ nebo Nejlepší přítel. Příběh se odehrává v zasněžené krajině Západních Tater a na zámcích Žleby a Kačina.

V malé vesničce žije učitel Václav, který je tajně zamilovaný do zdejší princezny. Ten se náhodou seznámí s hvězdou Deničkou, kterou na zem srazila žárlivá Proxima. Té se líbí Deniččin snoubenec a snaží se udělat vše pro to, aby zabrala její místo. Denička, jako každá hvězda, na zemi pomalu vyhasíná. Když ale přijde na to, co Václav k princezně cítí, rozhodne se jejich lásce pomoct a zachrání tím i sama sebe.

Hodinářův učeň - 25.12. 20:10 na ČT1

Tuto výpravnou pohádku jste mohli vidět už minulý rok v kinech, letos má ale televizní premiéru na Boží hod. V hlavních rolích se zde objeví Viktor Preiss, Michal Balcar, Dana Droppová a Jana Plodková.

Příběh je o osudu, lidské malosti, hamižnosti, ale také lásce, odvaze a dobrotě, která se v lidech skrývá. Hlavním hrdinou je Urban, u jehož narození byly tři sudičky – dvě hodné mu přály bohatství a lásku a jedna jen bídu a nekonečné strasti. Z Urbana je brzy sirotek, který se už jako dítě stává hodinářovým učněm. Jednoho dne se musí vydat hledat bájné hodinky. Čeká ho tedy daleká cesta plná překážek a úkolů, které musí překonat. Navíc jsou mu v patách i jeho tři sudičky. Vpřed ho žene i jeho statečnost a šikovnost, ale především láska k hodinářově dceři Lauře.

O léčivé vodě - 26.12. 20:05 na ČT1

Součástí letošního vánočního programu bude také koprodukční česko-slovenská pohádka O léčivé vodě s Lindou Rybovou. Příběh je především o lásce a spravedlnosti a těšit se na něj můžete na druhý svátek vánoční.

O princeznu Hanku se po smrti královny stará její otec král Juraj. Když však jednou Hanka těžce onemocní, král už si s ní neví rady, a tak se vydává za laskavou a spravedlivou Paní vod a pramenů. Ta králi daruje pramen léčivé vody, který Hanku zázračně uzdraví. Nezapomene ho ale varovat, že pokud by někdo chtěl pramen zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, tak navždy vyschne. Král se tedy chová spravedlivě a dbá na to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje k uzdravení. Jenže když se v království objeví krásná, ale sobecká Henrieta, manželka králova bratra Filipa, vše se najednou mění a král s Hankou se ocitají ve smrtelném nebezpečí.

Loupežnická balada - 24.12. 12:10 na ČT2

Česká televize nezapomíná ani na neslyšící diváky a připravila pohádku i pro ně. Všechny role totiž ztvární neslyšící herci ve znakovém jazyce a chybět nebudou ani skryté titulky. Dočkají se ale i slyšící diváci, pro které bude připraven český dabing.

Život loupežníků se změní, když se k nim přidá Berta, nešťastná mladá žena, která ve svém životě najednou přišla o všechno, co měla, i o svou malou dceru. Celé loupežnické řemeslo převrátí naruby, když partu loupežníků přesvědčí, že je potřeba bohatým brát a chudým dávat. Vše nakonec dopadne dobře a Berta se se svou dcerou opět shledá.

Na televizních obrazovkách se ale samozřejmě můžete těšit i na známé pohádky, které na Vánoce nesmí nikdy chybět. Jako například Tři oříšky pro Popelku, Dvanáct měsíčků, Tajemství staré bambitky nebo oba díly Anděla Páně.