Na ČSFD dostal jen 3 % a nejspíše nemá ani jednoho skutečného fanouška: Tohle je nejhorší seriál všech dob

Na ČSFD dostal jen 3 % a nejspíše nemá ani jednoho skutečného fanouška: Tohle je nejhorší seriál všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na světě je hodně špatných seriálů. Terra Nostra například, tento seriál dostal na ČSFD zničujících 4,4 %. Nebo „Báječní a bohatí“, seriál z 80. let, jenž se může „chlubit“ s 4,5 %. Oba tyto příklady ale zdaleka nemají na to vyrovnat se se skutečně nejhorším seriálem „Premiér“.

„Talent“ Jaromíra Soukupa

Poté, co multitalent Jaromír Soukup převzal dění na TV Barrandov (produkuje vlastní Late Night Show, vlastní politickou show, a dokonce satirický pořad komentující politické a společenské dění v Česku), chtěl natočit vlastní sitcom. Něco jako „Teorie velkého třesku“, jenom bez chytrých vědců bez situační komedie a bez humoru.

V seriálu „Premiér“ hraje Jaromír Soukup nově zvoleného premiéra. V této, jak on sám říká, „politické satiře“, zobrazuje, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie – samozřejmě vyobrazeno trochu hodně ironicky. Ale co dělá z tohoto pořadu nejhůře oznámkovaný seriál všech dob?

Zásadním nedostatkem je zcela jistě scénář. Podle textu bychom si dokonce mohli myslet, že scénář asi ani neexistoval. Působí to spíše jako těsně před natáčením vymyšlená improvizace. A přestože se někdy nějaké vtípky povedou, v zásadě je to spíše trapné.

Dalším problémem je vůbec ne početný komparz. Veškeré role tam hrají Jaromír Soukup a Šárka Hrdličková (ona dokonce ve dvojroli) – takže celkem tři hlavní role hrané dvěma herci. Sice se sem tam objeví i opravdičtí politici (v prvním díle například Miloš Zeman), jenže to jsou jen sestřihy s úplně jiných politických debat a se seriálem mají souvislost jen díky velmi kreativním sestřihu.  

Reakce diváků

Pochopitelně jsou reakce diváků velmi negativní. Kdo se koukne na ČSFD pozná, že si „fanoušci“ nebrali servítky. Drtivá většina použila jako hodnocení slovíčko „odpad“. Slovní hodnocení někdy končí až ve fekálním nadávání, které zde nebudeme citovat. Přesto se dá pochválit odvážný nápad natočit v Česku situační komedii. Potenciál v té story je, nápad ujde, jediné, co chybí, je kompetentní štáb herců, autorů a tvůrců, kteří by dokázali tento nápad dokonale zrealizovat. Chtělo by to jen trochu více té povedené satiry. Ale i tato extrémní špatnost může být výhodou: většina diváků se na „Premiéra“ dívá výhradně kvůli očekávané trapnosti. A tak zvládl Soukup udělat z největší nevýhody seriálu aspoň malinkou výhodu.