Kdo je princezna ze štědrovečerní pohádky Leonie Brill?

Kdo je princezna ze štědrovečerní pohádky Leonie Brill?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tradiční štědrovečerní pohádka O vánoční hvězdě bude letos v něčem přece jen odlišná. Princeznu ztvární mladá německá herečka Leonie Brill. Jak se kráska dostala až do české pohádky a co všechno o ní víme?

 

Z romantických filmů rovnou do pohádky

Sympatická slečna se narodila 4. března 1997 v německém Mnichově. Pro film ji v osmi letech objevila agentka Laura Schneider.

Krátce na to získala roli v komedii v ČR uvedené pod názvem Král Afriky. U diváků nicméně snímek propadl. Komedie Pornorama už dopadla z pohledu publika o něco lépe, vykročit z hereckého průměru se jí však stále nepovedlo.

Film Friedliche Zeiten z roku 2007 už herečce přinesl více úspěchu. Snímek vznikl pod režijní taktovkou Neele Vollmar. Na Madeira Film Festival si za něj v roce 2010 odnesla ocenění jako nejlepší herečka.

Doménou začínající herečky jsou spíše romantické filmy a jak se nechala slyšet, hraje v nich ráda. Přesun k pohádce se tak vyloženě nabízel.

Sama v jednom z rozhovorů popsala svou cestu k českému divákovi přímočaře: Šla na casting a měla štěstí, vybrali ji. Scénář se jí líbil hned poté, co si ho přečetla. O tom, že do projektu půjde tak příliš nepřemýšlela.

Německá princezna nemá ráda zimu

Samotné natáčení pro ni však úplně snadné nebylo. Mladá herečka uvedla, že nesnáší zimu. Té si „užila“ vrchovatě, protože pohádka vznikala mimo jiné ve slovenských Tatrách. Částečně jí natáčení komplikovala i jazyková bariéra, „na place“ byla jediná německy mluvící, jen někteří členové štábu hovořili anglicky.

Naopak nadšená byla Leonie z krásných pohádkových kostýmů. A užila si podle vlastních slov i české zámky, které posloužily coby kulisa pro natáčení. Konkrétně štáb zavítal na zámek Karlova koruna a Kačina.

Kromě české vánoční pohádky se v letošním roce objevila také v seriálu Das Traumschiff. Mimo natáčení zaměstnává Leonii škola. Aktuálně studuje umění a multimédia na Mnichovské univerzitě.