Čtvrteční Ulice: Julie před Marií neobstála, a tak strach o Kristýnu přetrvává dál

Čtvrteční Ulice: Julie před Marií neobstála, a tak strach o Kristýnu přetrvává dál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Týden na horách uběhl jako voda a Kristýna se zase musí zapojit do dění v realitě. Ale půjde jí to? Doma ji čeká ustaraná máma s tátou, kteří by jí nejraději dali prášky. Ty ale ona nechce. Má pocit, že to nejlepší, co pro sebe může udělat, je slepě následovat Julii. Ta je teď pro ni modlou. Ale právě v tom vidí Blanka s Luďkem největší problém. Kristýna jako by úplně přestala myslet sama za sebe.

Marie zpochybňuje Juliiny kurzy

Blanka s Luďkem, a stejně tak i diváci, byli zvědaví, jak dopadla Marie na týdenním kurzu na horách, a to bez mobilu. Ona jej zvládla, ale že by splynula s Juliiným přesvědčením a metodami, to se říct nedá. Při nejmenším má pochybnosti. Lidé na kurzu jsou dobře naladění a navzájem se podporují. Na tom by koneckonců nebylo nic zlého. Ovšem vadilo jí, že právě Julie je ta, kdo rozhoduje o tom, kdy se bude její skupina smát a kdy nechají průchod svým emocím.

Jako by se účastníci kurzu nemohli sami rozhodnout, jak se budou cítit. Kromě dobře míněných rad a vřelého objetí dostala i přívěsek, který ji napojuje na léčivý vesmír. Když má přívěsek na krku, je silná a odolná. Nejspíš ho nemohla sundat dříve, a tak ho okázale odepla až před Luďkem a Blankou. Slovy „odpojuji se od vesmíru” jim doslova vyrazila dech. Oba ale musí slíbit, že Kristýně nic neřeknou. Koneckonců ona sama porušila hlavní pravidlo kurzu – o ničem s nikým nemluvit. Už to je hodně podezřelé.

Kristýna se plně vžila do role duchovního průvodce

Kristýna vždycky byla tvrdohlavá. Koneckonců před rodiči si musela tvrdě obhájit Denise, o kterého nakonec přišla. Aktuální situaci proto bere jako další životní zkoušku. Rodiče jí nutí antidepresiva, ale ona nechce. Situaci, kdy je proti nim, moc dobře zná. I tentokrát je vedle ní babička Marie. Ta jí schvalovala Denise i ji doprovodila na hory s Julií. Kristýna sice tušila, že je tam nasazena její mámou, přesto babičce dovolila jet. Protože vždy byla na její straně, mohla by jí pomoct i tentokrát. Jenže v tom se nejspíš spletla. Zatímco ona běžela za jednou z účastnic kurzu, aby jí předala magický přívěsek, Marie Julii před Blankou a Luďkem pomluvila.

Julie
Julie | Zdroj: TV Nova

Kristýna si uvědomuje, že není úplně jednoduché stát se duchovní průvodkyní. I tak se o to hodlá pokusit. Julie je pro ni největším vzorem, a dokonce jí nabídla práci. Pokud ale Kristýna procitne, bude pro ni těžké najít reálnou půdu pod nohama. Vzdala se všeho  školy, kamarádů i běžného života. Vyplnit takovou mezeru nebude jednoduché.

Luděk je ale pořádně naštvaný… na Julii. Hrozí, že brzy vybouchne. Teď, když je navíc i frustrovaný z nepřítomnosti své novomanželky, není radno jej dráždit. Julie ale dokonale vyrovnaná a zdá se, že se nikoho nebojí. Ostatně na jejím webu visí jedna pozitivní recenze za druhou.

Zdroj článku:
  • Autorský text