Ve čtvrteční Ulici si Eva plánuje, jak podojí Holanďany, a Frantovo rande s Luckou končí předčasně

Ve čtvrteční Ulici si Eva plánuje, jak podojí Holanďany, a Frantovo rande s Luckou končí předčasně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Život Evy Knoblochové se očividně omezil jenom na její podnikání. Na Amsterodamu ji samozřejmě nezajímají pamětihodnosti, ale penízky bohatých Holanďanů, které by si mohla urvat pro sebe. Schůzka Františka a Lucie začne slibně, ale utne ji náhlá krize.

Hurá do Amsterodamu, ať se prašulky sypou

Evina nenadálá touha vyrazit urychleně do Amsterodamu je podezřelá nejen Milošovi. Ani její nejlepší kamarádka Anička nechápe, co ji to tak najednou popadlo. Nikdy se nezmínila o tom, že by chtěla jet, když by tam navíc mohla narazit na Justine, ale hlavně na Skyler, kterou nemá zrovna v oblibě.

Eva se nejdřív hájí tím, že si zkrátka přeje poznat jedno ze slavných evropských měst, jeho památky, muzea, kanály a další zajímavosti. Co je divného na tom, že ji nebaví pořád sedět doma, že by ráda cestovala? Anička musí objektivně uznat, že na tomhle není divného nic, kromě skutečnosti, že to přišlo tak zčistajasna a že na to Eva kdovíproč hrozně spěchá.

Teprve později se paní Knoblochová neochotně přizná manželovi, že jí nejde ani tak o památky, jako spíše o možnost expandovat a vydělat v Amsterodamu hromadu peněz prodejem svých doplňků stravy. Tyhle věci jsou tam hrozně drahé a ona věří, že by na tom mohla trhnout slušný balík. Miloše naštve, že mu to neřekla na rovinu hned a místo toho jej vodila za nos. Odmítne napsat Jeanu-Claudovi, ale Eva dobře ví, jak na něj. Omluví se mu a začne se lísat, lichotí, přehání, označí manžela za velkorysého a krásného muže. Nakonec se jí ho podaří uchlácholit natolik, že jí vyhoví.

Společně pošlou do Amsterodamu e-mail sesmolený přes překladač a Eva dychtivě očekává odpověď. Tu pak musejí s Milošem snaživě luštit, jelikož jsou zjevně příliš líní na další překládání. Ze střípků informací Eva vyrozumí, že van Ruyterovi budou mít v době jejich eventuálního příjezdu nějaké rodinné setkání. To rozená byznysmenka okamžitě vezme jako šanci k dalším slibným prodejům, ale Miloš by rodinu nerad obtěžoval při větším příbuzenském srazu. No co, přinejhorším se neubytují přímo u nich, ale v nějakém hotelu. Nebo hostelu. Koneckonců klidně i v autě, jen když z toho Eva bude moct něco vytřískat.

Rande snů se v případě Franty a Lucky nekoná

František s Lucií vyrážejí na své první rande, ale nedopadne to úplně podle jejich představ. Nejdřív zamíří do kina – tak trochu ze studijních důvodů – na film, který by Franta měl vidět, ale ani jednomu z nich se psychicky náročná podívaná nebude moc líbit. Nakonec odejdou předčasně a zavítají do Coolny, aby se odreagovali. Frantu ale vzápětí odvolá nějaký kamarád či spolužák, který měl večer zvučit na důležité akci místo něj, jenže se mu nepodaří ani správně zapojit přístroj a spustit ho. František bude muset odjet a věnovat se naléhavé práci, což Lucka samozřejmě chápe, ale příliš ji to nepotěší. Ti dva se rozloučí, snad jim to příště vyjde lépe.

Zdroj článku:
  • Autorský text