Knoblochovi z Ulice: Eva byla ve vězení, Miloše všichni nenáviděli

Knoblochovi z Ulice: Eva byla ve vězení, Miloše všichni nenáviděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se tak člověk dívá na nejnovější díly Ulice a vzpomíná u toho na začátky některých postav, občas ani nemůže uvěřit, jak moc se změnily. Třeba takový Miloš Knobloch býval největším padouchem, než z něj tvůrci udělali sympaťáka. Kdysi zpohlavkoval Emu a dal facku i Evě.

Eva měla drsnou minulost, proto prahne po růžové budoucnosti

Eva si nenadálý úspěch Milošovy a Vítkovy firmy začala užívat plnými doušky, aniž by si všimla, že šťastné dny prosperity pominuly a podnikání se ocitlo v troskách. Miloš po nocích určitě čumákuje do tmy v zoufalé snaze přijít na způsob, jak získat peníze na Evinu vysněnou dovolenou. Ta už se vidí, jak na karibské pláži usrkává drinky pod palmami, a vůbec si nepřipouští, že by její plány mohlo něco překazit. Sladkou pohádku naruší až záhadná slova pana Kaštana. Bude to ale stačit, aby se Eva vrátila do reality? Tak zoufale si přeje žít jako bohatá paní, která si nemusí nic odepírat! Nenarodila se totiž do zlaté kolébky.

Poprvé se vdala v osmnácti, a to za násilníka, kterému porodila syna Mirka. Oba je opustila kvůli jistému Rouskovi, s nímž měla dceru Emu. Kvůli pojišťovacím podvodům strávila Eva několik let ve vězení. Malá Ema byla umístěna do dětského domova, odkud si ji vzali do pěstounské péče Bedřich a Anička Liškovi.

Liškovi s Milošem
Liškovi s Milošem. | Zdroj: TV Nova

Vztah s Milošem byl – a asi vždy bude – jako na horské dráze

Po letech se Eva z vězení vrátila jako jiný člověk. S nemalými obtížemi si ke své dceři našla cestu. Dostala ji zpět do péče, s čímž se Anička vyrovnávala jen těžce. Dnes už jsou ale Eva s Ančou nejlepšími kamarádkami, které často a rády drbou ostatní členy rodiny i nejbližší přátele.

S manželem číslo tři, zedníkem Milošem Knoblochem, se Eva seznámila v nonstopu, kde pracovala. Začali spolu chodit. Když otěhotněla, Miloš se k ní nastěhoval a požádal ji o ruku. S Emou si ale náhradní otec příliš nerozuměl, pokládal ji za rozmazlenou a ona ho nemohla vystát. Diváci si jistě vzpomenou, jak příšerný a zlý Miloš býval. Mnozí dokonce nadávali jeho představiteli, Jiřímu Štréblovi.

Kvůli práci se Knoblochovi měli přestěhovat do Kašperských Hor k Milošovým rodičům. Ema byla proti tomu a vzpírala se, jak jen mohla. Po návratu do Prahy zanedlouho toužila i sama Eva – obzvlášť poté, co Miloš ztratil nervy a dal jí facku. Rozešli se a prožili několik vlastních milostných eskapád, než se dali opět dohromady. Tvůrci naštěstí udělali z Miloše sympaťáka, z něhož se stala jedna z nejoblíbenějších komických figurek seriálu.

„Postavu Miloše mám rád a přirostla mi k srdci,“ řekl před časem herec Jiří Štrébl. „Když se pár týdnů nenatáčí, tak se mi po něm i trošku stýská… Když se vracím z natáčení, doma mi občas říkají, ať zůstanu chvilku na chodbě a přijdu bez něj. V Ulici nehraji od úplného začátku, ale naprosto přesně si pamatuji na svůj první den. Se seriálovou manželkou Vandou Hybnerovou jsme v Ulici ještě neměli náš byt, proto se scény točily na jednom pražském sídlišti. My i štáb jsme se museli vejít do příšerně malého bytu. Zvládnout to herecky bylo velmi těžké, snad proto mi moje první dny tak utkvěly v paměti.“

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 115–119. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • Autorský text