Miloš Knobloch z Ulice: Byl to pro vás dobrák nebo podivín?

Miloš Knobloch z Ulice: Byl to pro vás dobrák nebo podivín?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miloš Knobloch patří v seriálu Ulice k těm postavám, které prošly výraznou proměnou své osobnosti. Na začátku z něho šel až strach a diváci se divili, proč se Eva k tomuhle podivínovi vůbec poutá, a to ještě ve chvíli, když bojovala o svou dceru Emu. Právě Miloš Knobloch, který byl rázný, hlučný a neústupný, byl pro Emu jen dalším důvodem, proč od Lišků neodcházet. 

Miloš Knobloch svým přístupem Emu zastrašoval 

Miloš Knobloch se v Ulici objevil v době, když Eva (herečka Vanda Hybnerová) pracovala v nočním klubu a zároveň se snažila o znovuzískání své dcery Emy do své péče. S Milošem navázala vztah a začala s ním chodit a později také žít.

Chlapa si určitě hledala záměrně, aby to jako samoživitelka neměla tak těžké. Jenže s výběrem u svého okolí moc nepochodila. Miloš Knobloch byl svéráz se vším všudy. Znovuzískání Emy do péče byla pro Evu velmi citlivá věc. On tomu ale nepřikládal žádný význam. Často o Emě říkával, že je rozmazlená, a dával Evě všelijaké nepotřebné rady ohledně výchovy. V té době byl úplně mimo a divákům byl určitě hodně nesympatický. 

Ema nemohla Milošovi přijít na jméno, Zdroj: TV Nova

Ve svých začátcích Miloš Knobloch otravoval nejen diváky Ulice, nýbrž i jeho hlavní postavy, především pak Bedřicha Lišku. U Lišků byl Miloš Knobloch pečený vařený právě v souvislosti s Emou. Časem, ačkoliv už pro to neměl větší důvod, Liškovy navštěvoval čím dál tím více. Pro Bedřicha to mnohdy znamenalo přítěž, protože zatímco on byl v časové tísni, Miloš si chtěl vždy vypít pivko a povídat si.

Kdy v Milošovi dozrála romantická duše? 

Časem se však z otravy stal velký dobrák se smyslem pro spravedlnost, přátelství a rodinu. Okamžik, kdy v Milošovi dozrála duše romantika, však mohl většině divákům utéct. Kdy přesně se to stalo? Už v době, kdy k Liškům přijeli Skyleřiny rodiče, Miloš básnil ostošest.

A ačkoliv jeho básně situaci vždy spíše komplikovaly, on veršovat nikdy nepřestal. Momentálně se s jeho „dětskými” básničkami potýká Vítek a vypadá to, že mu dají ještě zabrat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text