Nový rok u Klímových? Problémy ve firmě a pořezaná Žofka

Nový rok u Klímových? Problémy ve firmě a pořezaná Žofka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2023 začíná pro Vítka a Miloše slibně. Sluncem zalité dny však překryje temný bouřkový mrak v podobě insolventního klienta, jenž stavební firmě udělá pořádnou čáru přes rozpočet. Do toho se přimíchají spory Duškových a starosti se Žofkou, která bude hledat úlevu v sebepoškozování.

Riskantní zakázka se firmě Eviva šeredně vymstí

Vítek a Miloš se těší z prosperující firmy, která však vyžaduje stále více času a vyvolává čím dál více starostí. Shánění nových zakázek, dodržování termínů, důstojná komunikace s klienty, to vše ubírá energii zejména Vítkovi, jenž dělá, co může, aby ze svých zaměstnanců vychoval kultivované občany. Někdy se za jejich nevhodné chování a kanálovou mluvu opravdu stydí.

Ještě netuší, že ho v brzké budoucnosti čekají daleko závažnější potíže. Úspěch firmy vnukne jemu i Milošovi nápad potěšit manželky a děti zaslouženou dovolenou. Nákladné plány se ovšem ocitnou v ohrožení kvůli zkrachovanému klientovi, jenž Vítka s Milošem pěkně vypeče těsně před začátkem rozsáhlé zámecké rekonstrukce. Co teď? Jak zachránit pověst firmy a zároveň nezklamat natěšené manželky? A jakou roli v tom všem sehraje krásná Dita z banky?

Asi budeme muset šetřit, děvčata. Zdroj: TV Nova

Když ctižádostivá matka tlačí na vystresovanou dceru…

Starosti kolem Vítkova a Milošova společného podnikání ale možná nebudou tím největším problémem, s nímž se Klímovi budou v dohledné době potýkat. Už od začátku roku se jejich byt stal útočištěm pro Anežčinu kamarádku Žofku, do níž se zakoukal Michal. Aby s ní mohl trávit více času, domluvil se s ní na doučování z češtiny. Tyto lekce však místo učení využívali spíše na povídání a sledování vtipných videí na internetu. Žofka je brala jako příjemný způsob, jak uniknout z dusné atmosféry vlastního domova.

Její přísná matka se s ní dnes a denně hádá kvůli známkám. Ačkoli Žofka dělá, co může, nedokáže látku pochopit. Zejména s fyzikou má potíže. Paní Dušková ale nepřipouští žádné selhání, přesvědčená, že když bude na dceru dostatečně tlačit, dožene ji nakonec k úspěchu. Všechno je to jenom o tvrdé píli a snaze. Špatné známky dává Dušková za vinu nejen dceřinu laxnímu přístupu, ale především jejímu otci Robertovi, který Žofii dopřává až příliš mnoho volnosti. Sám přitom od rodiny odešel, aby unikl manželčiným nesplnitelným požadavkům a permanentnímu nátlaku. Žofka se teď rozhodne následovat jeho příkladu…

Duškovi se pohádají přímo před Klímovými. Zdroj: TV Nova

Zoufalé volání o pomoc! Žofka si záměrně ublíží

Po jedné obzvlášť nepříjemné hádce, při níž dokonce padne facka, se Žofka odhodlá z domova odejít. Nemůže však hledat pomoc u táty, který je dočasně v Rakousku. Naštěstí se jí ujme Michal, jenž ji odvede domů a oznámí mámě, že u nich bude pár dní bydlet. Nepromyšlená hurá akce se Ivě příčí a pokusí se mezi paní Duškovou a Žofkou sjednat příměří. Navrhne dívce doučování z fyziky, což její máma nakonec přijme, a tak se zdá, že všechno spěje ke zklidnění a smíru. Takhle jednoduché to ale bohužel nebude…

Nesnesitelné hádky a rozvodové tahanice mezi Duškovou a jejím manželem nekončí, tím pádem přetrvává i Žofčino trápení a úzkost. Ve snaze uvolnit vnitřní napětí se dívka uchýlí k zoufalému činu – k sebepoškozování. Jak daleko zajde, aby si fyzickou bolestí ulevila od té psychické?

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text