Miloš z Ulice alias Jirka Matuška: Oblíbený herec Jiří Štrébl zpívá v kapele

Miloš z Ulice alias Jirka Matuška: Oblíbený herec Jiří Štrébl zpívá v kapele
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Písničky Waldemara Matušky nikdy nezestárnou. K jejich poctě vznikla kapela, kterou dala dohromady parta přátel vlastně tak trochu náhodou. Ke stálým členům Waldových Matušek se brzy – opět jakousi náhodou – připojil Jiří Štrébl. Nejenže s nimi zůstal, ale zlanařil dokonce i sestru Alenu.

Hity Waldemara Matušky v podání Miloše Knoblocha

V pořadu TV Nova se sešli tři členové kapely Waldovy Matušky, jmenovitě zpěvák Jan Bílý, zpěvačka Magdalena Brožková a herec Jiří Štrébl.

Ke vzniku kapely se váže zajímavý příběh – na počátku byl záměr překvapit kamarády při příležitosti jejich svatby. Parta složená z přátel se dala dohromady zcela spontánně a přetrvala dodnes. Někteří samozřejmě netoužili dál pokračovat, ale místo nich kapela postupně nabrala zase další členy.

„Já jsem k tomu přišel úplně náhodou, protože jsem přišel někam, kde hráli. Když jsem měl asi druhé pivo a už jsem byl takový uvolněnější, tak jsem jim řekl, jestli si s nimi můžu zazpívat. Je to osm let a už jsem tam zůstal,“ vyprávěl zvesela Jiří Štrébl.

Složení členů kapely se vlastně pořád střídá, ale základ zůstává stejný. Když Waldovy Matušky někam vyrazí, celkově jich bývá mezi osmi až deseti, podle toho, kolik lidí má zrovna čas. „Převážně zpívá Honza, protože on je frontman, je to jeho kapela. Já tam mám nastálo asi dvě tři písničky, plus ještě zpívám sbory,“ dodal herec známý především jako svérázný Miloš Knobloch z nekonečného seriálu Ulice.

Jeden koncert za druhým. Kapela to možná dotáhne až na Floridu

Zpívat písně takového velikána, jakým byl Waldemar Matuška, je samozřejmě výzva. „Je to náročné a občas to taky nevyjde,“ připustil Jan Bílý. „Tím, že nejsme profíci, já nejsem školený zpěvák, Madla teda je, Jirka taky není školený zpěvák, ale my to bereme jako… jako z lásky. Máme to rádi, ty písničky, protože jsou to klenoty naší kultury.“

„Je příjemné, že si nás oblíbila taky Olinka Matušková, Blechová,“ zmínil se Jiří Štrébl o zpěvačce a herečce, která byla manželkou zpěváka Waldemara Matušky. „Že už jsme s ní několikrát zpívali. Jestli všechno dobře dopadne, tak s ní budeme mít dva koncerty příští rok na Floridě.“

Poslechnout si kapelu Waldovy Matušky naživo můžete i vy – a nemusíte kvůli tomu letět až na Floridu. „Teď v sobotu budeme mít výroční koncert k deseti letům fungování kapely a bude to u nás v domovské obci Kacanovy u Turnova, na koupališti,“ láká Magdalena Brožková na nejbližší akci, která se odehraje už 17. června 2023. Hned vedle velmi příhodně leží kemp, kde se dá postavit stan. Navíc dorazí i Jiřího sestra, herečka Alena Štréblová, kterou znáte z Ulice jako Milenu Pumrovou a jež si s kapelou také ráda zazpívá.

Zdroj článku: