Tyto filmy se vám zaryjí pod kůži aneb když na plátno vstoupí paranormální jevy

Tyto filmy se vám zaryjí pod kůži aneb když na plátno vstoupí paranormální jevy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tíživé ticho, atmosféra hustá, že by se dala krájet, mrazivé scény a nečekané zvraty - pokud se rádi bojíte a nevadí vám, že nebudete moct usnout, následující filmy vás zaručeně dostanou!

Pod povrchem (2000)

Harrison Ford a Michelle Pfeifferová v komorním thrilleru Roberta Zemeckise. Bývalá violoncellistka Claire se ocitá sama doma. Od sousedů slyší hádky, až jednoho dne utichnou a v Claiřině domě se začnou dít divné věci. Ač je děj dosti předvídatelný, sugestivní atmosféra a výborné herecké výkony s podmanivou hudbou slibují solidní podívanou.

Čtěte také: Vesnice: Když si Sigourney Weaver přečetla scénář, dva týdny trpěla nočními můrami

Šestý smysl (1999)

Jeden z nejlepších psychologických thrillerů s Brucem Willisem v hlavní roli. Dětský psycholog se setkává s vystrašeným osmiletým klukem (Haley Joel Osment), který vidí duchy zemřelých, a společně s ním odhaluje jeden neuzavřený případ plný podivných a tajemných událostí. Šestý smysl je film se silným příběhem a výbornou pointou, který by vás neměl minout. 

Čtěte také: Filmy, u kterých tuhne krev v žilách. Přehlídka těch nejstrašidelnějších hororů

Ti druzí (2001)

Duchařský horor vás vtáhne do opuštěného sídla uprostřed lesů, kde vládne Nicole Kidman jako neurotická matka dvou světloplachých dětí. Zdá se, že zde žijí opuštěni mezi tmavými stěnami, ale co ty záhadné stíny a tajemné zvuky?

Poltergeist (1982)

Stará klasika pro celou rodinu, která i po letech nenudí. Německé slovo “Poltergeist” označuje nevysvětlitelný jev, při kterém se v lidských obydlích ozývají podivné zvuky a často dochází k pohybům předmětů či přesouvání nábytků. Tobe Hooper ve spolupráci se Stevenem Spielbergem toto téma zpracoval do dynamické podívané s občasnými komediálními prvky.  

Čtěte také: Přehlídka nejkontroverznějších snímků. Tyhle filmy budete mít problém sledovat až do konce

Záhada Blair Witch (1999)

Nejnápaditější mysteriózní horor všech dob natočili Američan Daniel Myrick a Kubánec Eduardo Sánchez na zapůjčenou kameru. Film byl natočený za osm dní s rozpočtem 25 tisíc dolarů a vydělal neuvěřitelných 240 milionů dolarů. Trojice mladých filmových studentů se vydává do lesů natočit dokument o čarodějnici z Blair. Legenda ožívá a trojice mladých lidí se ocitá na pokraji nervového zhroucení. Koncepce natáčení byla opravdu originální. Producenti poslali trojici herců s ručníma kamerama do lesa v domnění, že legenda o čarodějnici je skutečná. Každý den jim vysílačkou dávali instrukce, kde jim nechají jídlo. Samotné natáčení bylo pro herce maximálně vyčerpávající a tak jejich hádky a emocionální výbuchy jsou opravdu uvěřitelné.