Přehlídka nejkontroverznějších snímků. Tyhle filmy budete mít problém sledovat až do konce

Přehlídka nejkontroverznějších snímků. Tyhle filmy budete mít problém sledovat až do konce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsou filmy, které zhlédnete s nadšením. A pak jsou filmy, u kterých budete mít vůbec problém se dívat až do konce. Které snímky vzbudily po svém uvedení kontroverzi a pohoršení?

Kanibalové

Kontroverzní snímek natočil italský režisér Ruggero Deodato. Film „proslul“ především značnou brutalitou. Režisér byl dokonce zatčen a herci byli předvoláni před soud. Nikoli ovšem proto, aby se zpovídali z účasti na drsném filmovém díle.

Mělo se prokázat, že herci natáčení přežili. Film měl vyvolat zdání dokumentu mapujícího skutečné události, což se mu, jak je patrné, podařilo. S dokumentární stránkou snímku to ovšem, jak se ukázalo později, nebylo tak, jak tvůrci avizovali. Vraždy lidí byly fingované na plátně, vraždění zvířat se ovšem odehrálo tak, jak bylo vyobrazeno. Není tak divu, že v mnoha zemích byl horor z roku 1980 dokonce zakázán.

Čtěte také: Nudí vás obyčejné filmy? Zhlédněte ty nejbizarnější snímky všech dob

Zvrácený

Francouzský film režíroval Gaspar Noé. V hlavních rolích se představili Monica Bellucci a Vincent Cassel.

Retrospektivní snímek vypráví o znásilnění půvabné Alex a o tom, co se stane, když její manžel se svým přítelem vezmou spravedlnost do vlastních rukou. Naturalistická scéna zobrazující znásilnění hlavní hrdinky patří ke klíčovým okamžikům tohoto snímku. Doplňuje ji neméně působivě natočený akt pomsty.

Právě děsivá brutalita je tím, proč si snímek vysloužil kontroverzní pověst a v době svého uvedení vyvolal značnou polemiku.

Saló aneb 120 dnů Sodomy

Skandální podtón má snímek, za nímž stojí italský básník, spisovatel, scénárista, filosof, novinář, herec a režisér Pier Paolo Pasolini, dodnes.

Jedná se o filmovou adaptaci románů proslulého markýze de Sade, zasazených ovšem do Itálie v éře fašismu. Erotické scény hraničící s pornografií vyvolaly ve své době bouřlivý ohlas a silně rezonují mezi diváky i v současné době.

Brutální a perverzní, právě tak zní nejčastější charakteristiky tohoto filmu. V Itálii a Německu si tak film vysloužil dokonce soudní zákaz.

Malou ochutnávku přinášíme v galerii.