Kriminální série Odznak Vysočina: Na premiérové díly druhé řady se můžete těšit už 5. března, přinesou nové příběhy i postavy

Kriminální série Odznak Vysočina: Na premiérové díly druhé řady se můžete těšit už 5. března, přinesou nové příběhy i postavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Odznak Vysočina pokračuje už 5. března druhou řadu tohoto oblíbeného seriálu. Slibuje nové, ale i stávající tváře, nové zápletky a nahlédnutí do osobního života vyšetřovatelů.

Podle scenáristy Petra Koubka by hlavní rozdíl oproti první řadě měl být v tom, že seriál mnohem více vychází ze skutečných případů. Aby díly působily vážně skutečně, dohlíží na to odborná poradkyně a policistka roku 2018 Renáta Miková. Kreativní producentka Iva K. Jestřábová uvedla, že se bude seriál více zabývat osobními příběhy vyšetřovatelů.

Nové tváře

Objeví se i pár nových tváří. Tou nejvýraznější bude plukovník Valter Kožíšek, kterého si zahrál herec Pavel Řezníček. V roli vedoucí vyšetřovatelského týmu zůstává Monika Hilmerová, a stejně tak v roli jejích kolegů uvidíte známe tváře z první řady – Simonu Zmrzlou, Martina Hofmanna, Michala Suchánka a Patrika Děrgela. 

V roli plukovníka Kožíška uvidíme Pavla Řezníčka
V roli plukovníka Kožíška uvidíme Pavla Řezníčka | Zdroj: TV Nova

Díly

První řada tohoto seriálu měla 8 dílů. Stejný počet dílů má i její pokračování. 

Hned v prvním díle druhé řady s názvem Nebojsa uvidíte pátrání po zmizelé manželce a synovi zavražděného muže, je možné, že jsou stále v nebezpečí. Dana Skálová a její tým se proto pouští do boje s časem, aby zmizelé vypátrali a zjistili, kdo v bytě vraždil.

První série Odznaku Vysočina byla na Nově nejúspěšnějším seriálem jarní sezóny, režiséři chtějí divákům znova nabídnout ty nejoblíbenější prvky tohoto seriálu. Napínavé krimi příběhy, krásná krajina Vysočiny a skvělý vyšetřovatelský tým, který nyní dostane v seriálu více prostoru i na své vztahy a osobní příběhy postav, které jsou do vyšetřování zapletené. 

Lokalita natáčení

Jak již název seriálu vypovídá, seriál se natáčí na Vysočině. Přesněji ve fiktivním městečku, které se nazývá Veselá na Vysočině. Ve skutečnosti se natáčelo v Ledči nad Sázavou, ale i v Koňkovicích, Koutech, Kounicích nebo kolem Dobré Vody. 

Vysočinu údajně filmaři zvolili proto, že je zde krásná krajina a lidé, kteří drží při sobě. Navíc není oblast Vysočiny z hlediska filmařiny tolik prozkoumaná jako jiné oblasti.

Druhá řada začíná už 26.2. na Voyo nebo o týden později na Nově.