Odznak Vysočina jde do finále a spousta otázek zůstává bez odpovědí

Odznak Vysočina jde do finále a spousta otázek zůstává bez odpovědí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo čekal, že se na konci první série vyjasní, proč se celým seriálem táhne jako stín dějová linka, která sahá daleko do minulosti Dany Skálové, bude zklamaný. K případu, který spojuje šéfku oddělení a mladou pumpařku, se nic podstatného neobjasnilo.

Vypadá to, že si tvůrci nechali prostor pro další sérii, ale vzhledem k nižší sledovanosti to nebude asi moc reálné. Dílem s názvem Na samotě, se zatím seriál uzavírá.

Když to shrneme, není to úplný propadák, ale divák je v krimi žánru už trochu namlsaný na svižnější tempo, akčnější policisty a zajímavější případy. Diváky zajímají spíš mafiánské seriály, kde se to hemží lotry a kauzami připomínajícími příběhy, které před časem plnily stránky novin.

Navíc, obě hlavní ženské postavy jsou trochu nudné. Možná odvádí dobrou práci, ale jinak nejspíš za týden nikdo po seriálu ani nevzdechne.

V posledním příběhu jde o mrtvého muže, který před mnoha lety učil Danu Skálovou poznávat tajemství ptačí říše a nejen to. Ale jak z vyšetřování vyplynulo, zanícený ornitolog si v mládí rád hodiny strávené v lesích zpříjemňoval společností žen, a tak se to kolem jeho mrtvoly bude hemžit zklamanými ženami a naštvanými paroháči.

A ve hře jsou také potomci, z jejichž výchovou si toulavý badatel nelámal moc hlavu.

Případ se nakonec vyřeší poměrně snadno, jen z odhalení vlastně nikdo nemá radost, protože ten, kdo smrt zavinil, je nejspíš lepší člověk než ten, kdo ležel mrtvý v trávě několik dní v lese.

A vlastně nemusel. Stačilo trochu lidskosti a pochopení.

Moc dobře neobstála ani postava Kateřiny, která se sice tvářila jako člen týmu, ale když přišlo na věc, bez výčitek svědomí předala svému pražskému kolegovi z vnitřního vyšetřování materiály, které na oddělení nasbírala k vyšetřování staré kauzy Julie Maxové. Své nadřízené se o tomto poslání, které na oddělení plnila, nezmínila. To odporuje jejímu vyjádření, že nechce na ženu, kterou má vlastně ráda, donášet.

autorský článek