Pohádky pro Emu: Předvánoční romance pro celou rodinu

Pohádky pro Emu: Předvánoční romance pro celou rodinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dojemné a lehce kýčovité snímky k dlouhým zimním večerům neodmyslitelně patří, a Pohádky pro Emu se k nim zaručeně řadí. Zahřejí u srdce, pobaví a vyvolají nefalšovanou adventní náladu.

Petr Miller v podání Ondřeje Vetchého pracuje už řadu let v Londýně, coby typický úředník dohlíží na imigranty uzavírající nelegální manželství. Do jeho rutinního programu zazvoní telefon s podivnou zprávou, která mu obrátí život vzhůru nohama. V Čechách na něj čeká osmileté dítě, které neodkladně potřebuje jeho pomoc. Petr je šokován, protože po rodině ani dětech nikdy netoužil. Zpráva v něm přeci jen probudí kousek citu, a Petr se vydává do předvánoční Prahy, aby zjistil, jaká je skutečnost. Tam jej očekává osamocená Ema, které právě umírá maminka po autonehodě. 

Petr se s Emou a jejím morčetem ubytuje v neútulném městském hotelu uprostřed Adventu. Když opadne prvotní nesmělé oťukávání, a oba si společný čas začínají užívat, přijdou špatné zprávy. Petr se musí rozhodnout a začít za dceru bojovat. Aby malou Emu dostal do péče, použije své léty nabyté zkušenosti z imigračního úřadu a snaží se rychle najít falešnou manželku.

Romantický snímek Pohádky pro Emu se zařadil mezi vánoční klasiku, kterou si rádi pustíme každý rok. Přináší blažený pocit a možná trochu šablonovitě, avšak pravdivě, myšlenku, že rodina je i přes důležitou kariéru vždy na prvním místě.

Spolu s charismatickým Ondřejem Vetchým v romantickém snímku uvidíte Aňu Geislerovou, vtipnou Annu Polívkovou nebo “zlou” Vilmu Cibulkovou jako sociální pracovnici. Emu překvapivě přirozeně ztvárnila devítiletá Ema Švábenská. Ve vedlejších, zato výrazných rolích, se mihnou Jiří Dvořák a Oldřich Vlach.

Romantickou komedii si nenechte ujít 21. 11. ve 20:15 na Primě.