Láska se dá vyznat mnoha způsoby. Jeden netradiční vymyslí v Ulici

Láska se dá vyznat mnoha způsoby. Jeden netradiční vymyslí v Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír už delší dobu nesměle chodí okolo Kateřiny. Netroufá si jí říct na rovinu, že ji má rád. Jsou tu však přátelé, kteří mu ve 4263. dílu pomohou. To major Herman žádnou pomoc nepotřebuje. Jeho gesta mluví za vše.

Jak Herman slíbil, bude stát u Gábininy nemocniční postele, až se vzbudí z narkózy. Jemně ji sám probudí, aby ji pozdravil a zjistil, jestli je alespoň v mezích momentální normy v pořádku. 

Gábina vydrží být vzhůru jen chvíli, ale vidět Jirku jí vykouzlí úsměv na tváři. Na další informace a bohužel ne úplně optimistické bude ještě času dost. Gábina v ten moment nemá ponětí ani o tom, že jí lékaři museli odebrat uzliny ke kontrole na histologii, ani o tom, jak její otec řádil a vyhrožoval v nemocnici.

Když Mário se starostou Hložánkem spojí hlavy, aby vymysleli plán, jak dát Lumíra a Kateřinu dohromady, může z toho vzniknout jenom nějaká kulišárna, kterou jen tak někdo nepřijme a nepochopí. Jediný, kdo ví, o co běží, je Lumír, kterého vyděsí vyvěšený plakát, na který zírají všichni z Ulice.

Oba spiklenci měli sice snahu, ale i kdyby se nápad Lumírovi líbil, provedli to naprosto špatně. Z Kateřiny se místo zvířete stane obyčejná krabice. Ale jak se to říká v pohádkách, všechno dobře dopadne?

Herman ale Gábinu dál chrání před neurvalým Mastným jako hlídací pes, i když musí skousnout spoustu nepříjemných slov a výhružek. Potkají se totiž znovu v nemocnici a znovu se spolu pohádají. Jirka totiž nechce dovolit Mastnému, aby šel za Gábinou, protože si to sama tak přála, ale je to jako házení hrachu o zeď. Dočká se jen vzdoru a opovrhujícího výrazu.

Jirka je však muž s velkým M, a tak vytrvává. Navíc přemýšlí, jak by mohl potěšit i Šimona a zvednout mu náladu. A vymyslí něco velkolepého, samozřejmě v očích Mastného naprosto nevhodného. Šimon je nadšený, ale prarodiče mu úmyslně zkazí veškerou radost a s Jirkou ho nepustí. Mastnému major leží tolik v žaludku, že na něj vymýšlí křivárnu. A Herman se ho přitom před Šimonem zastává.

Zdroj článku:
  • Autorský text