Z jedné velké lásky v Ulici zbydou jen ponižující nadávky a smutek. To jiná začíná znovu klíčit

Z jedné velké lásky v Ulici zbydou jen ponižující nadávky a smutek. To jiná začíná znovu klíčit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je k podivu, jak i takový lístek na stole se vzkazem může zahřát u srdce a vykouzlit úsměv na tváři. Blance přesně jeden takový udělá radost ve 4261. dílu. Proč? Protože je od Evžena. Co v něm stojí? Z Alice a Bedřicha se naopak radost vytratí.

Vanda se po víkendu konečně dočká svého úžasného Luďka, který ji poprvé veze do práce. Tváří se však kysele, protože jí Luděk vypráví o báječných zážitcích z víkendu, na který ji nepozval. Z jejího vzhledu však naopak nebude nadšený pan dokonalý, protože na Vandiných nohou vidí tenisky. Představování kolegům tedy odkládá na pozdější dobu, přece si neutrhne ostudu.

Odpoledne spolu sedí v kavárně a Vanda líčí Luďkovi pomluvy, které Vandě donesla Marie. Luděk dá Vandě diplomaticky na vybranou, ať se rozhodne, zda s ním tedy chce, nebo nechce být. A Vanda? Jak by ho mohla odmítnout, když jí k vysvětlení, že je dobrý člověk, přidá ještě nabídku, ať s ním jde bydlet do domu, který chtěl původně postavit s Blankou. 

Gábina nastupuje do nemocnice, a tak její nervozita a strach stoupají. Do poslední chvíle se snaží být nad věcí a vystupovat před Šimonem a ostatními klidně a vyrovnaně. Uvnitř ní je však malá vyděšená dušička, která potřebuje utěšit a ujistit, že všechno dobře dopadne. Obejmout tak Šimona naposled před odjezdem a nesesypat se z toho, je pro Gábinu těžký úkol. Do nemocnice ji veze Jirka Herman, který se ji do poslední chvíle snaží rozveselit. A také Gábině svým originálním a neodolatelným způsobem přizná, jak moc ji má rád. 

Blanka na lístek od Evžena hledí s úsměvem a s holčičí radostí čte slova, která jsou do něho vepsána. Pro Blanku to znamená další sblížení a milé gesto. Jakoby v tom kusu papíru byl i kus Evžena, který byl přítomen v jejím bytě. Blanka se rozhodne mu na vzkaz odepsat. Co vlastně Evžen Blance vzkazuje? 

Mohlo by se zdát, že si Bedřich s Alicí záležitost ohledně společného dítěte vyjasnili a že je Alice s faktem, že Bedřich další dítě plánovat a počít nechce, smířena. Jenže Bedřich bere na Alici tak moc velké a zbytečné ohledy. Místo společné akce tak Alice vyráží za přáteli a domů se vrátí ve veselé náladě. Začne mít však nemístné žerty a narážky, které se zase příčí Bedřichovi. Večer tak končí vztekem a dokonce nadávkami. Blíží se vztah Alice a Bedřicha ke konci? 

Zdroj článku:
  • Autorský text