Marie Vránová plní v Ulici roli tajfunu

Marie Vránová plní v Ulici roli tajfunu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kam Marie Vránová vkročí, tam se něco stane. Její energie je nepřehlédnutelná a občas tím někomu pije krev. Jak na setkání po letech reagoval bratr Vlastimil? Čím šokovala všechny své blízké? A s kým nyní válčí?

Náročné sourozenecké usmiřování

Do Ulice vstoupila Marie Vránová poprvé v roce 2018, aby se usmířila se svým bratrem Vlastimilem Peškem. Kvůli rodinné křivdě spolu roky nemluvili. Dlouho si k sobě hledali cestu i kvůli rozdílným povahám. Zatímco Vlastimil je muž staré školy a má rád svůj klid, Marie je rázná společenská žena s osobitým humorem a pohledem na svět.

Když však vyplulo na povrch, že Marie onemocněla rakovinou a za bratrem přijela ze strachu, že by už nemusela dostat další šanci, vzal ji Pešek na milost. Zanedlouho si ovšem Marie připravila další překvapení, které Vlastimil nemohl dlouho rozdýchat. 

Boj za nový vztah

Před příchodem na scénu žila Marie Vránová s manželem na statku v Jihlavě a vychovávali spolu dceru Blanku, nyní Volákovou. Poté, co její muž zemřel, starala se o statek sama. O to víc všechny šokovala, když přiznala svůj nový vztah se ženou – bývalou spolužačkou Jolanou Berkovou. Dcera s vnoučaty přijali novinku překvapeně, ale chápavě. Ovšem Vlastimil Pešek to považoval za další Mariinu ztřeštěnou akci a snahu přilákat na sebe pozornost.

Miluse Splechtova
Jolana Berková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Se svou konzervativní povahou nedokázal pochopit, že by mezi dvěma ženami mohlo existovat skutečné milostné pouto. Jelikož už Marie ztrácela naději na bratrovo požehnání, zasáhla samotná Jolana, která se s Peškem sešla a po rozhovoru i on pochopil, že je Jolana rozumná a Marii má opravdu ráda. Nakonec došlo i na uzavření registrovaného partnerství, ačkoliv až na druhý pokus. První se nezdařil kvůli Mariině žárlivosti a vypadalo to, že je mezi nimi konec. I tuto krizi však přestály, další však na sebe nenechala dlouho čekat.

Pád dcery na dno

Její dcera Blanka totiž nenápadně sklouzávala k alkoholové závislosti a Marie jako matka dlouho odmítala podezření okolí, že je Blanka závislá a potřebuje se léčit. Nabízela jí svou pomoc, společné bydlení, aby se mohla postarat o vnoučata, ale nutnost ambulance odmítala. Ani poté, co byla Blanka hospitalizována, nezměnila svůj postoj, obvinila z manipulace Evžena Šmýda, jenž ji na léčbu odvezl, a spojila se s Luďkem Volákem.

I on byl přesvědčený, že s jeho pomocí Blanka léčbu nepotřebuje a přizvukoval Marii v odmítavém postoji k Evženovi. Až když se Blanka z hospitalizace vrátila, pochopila Marie, jak velkou změnou její dcera prošla. Stála při ní po celou dobu ambulantního léčení.

Na ostří nože

Nyní čelí vztah Marie a Jolany další zkoušce. Za Jolanou přiletěla z Kanady dcera Vanda, která žila od svých dětských let jen s otcem. Náhlý návrat dcery nezaskočil jen Jolanu, ale i Marii. Zvláště potom, co musí žít v malém bytě ve třech a na světlo vyplouvají Vandina tajemství. Zatímco Jolaně se podařilo celkem rychlo navázat s Vandou blízký vztah, Marie se u Vandy ocitá na černé listině a v nemilost začíná kvůli svým názorům upadat i u Jolany. Jen další díly ukážou, jak neúnosná situace dopadne.

 

Zdroje: