Ulice a poslední kapka pro Marii: Vanda zůstává, Marie se balí a odjíždí od Jolany

Ulice a poslední kapka pro Marii: Vanda zůstává, Marie se balí a odjíždí od Jolany
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přespávací křeslo, to je žhavé téma 4170. dílu Ulice. Nejprve ho Jolana Vandě vymlouvala vysvětlujíc jí, že je to zbytečná investice a také by to nevyřešilo jejich rodinnou situaci, kvůli které se na popud Marie Vanda odstěhovala.

Najednou však přijde Jolana za Marií s tím, že na dárek Amálce k narozeninám dá peníze až po výplatě, protože chce Vandě přispět na ono přespávací křeslo, aby u ní mohla občas zůstat. Marie kroutí očima, jestli se jí to jen nezdá.  

Po tom, co dal Vítek výpověď v bance, se mu rázem otevírá neprobádaný svět a společně s ním i celé jeho rodině. Ta však z nenadálého rozhodnutí není tak nadšená, jak je sám Vítek. Největší starosti si dělá Iva. I když ve starostech jí konkuruje Dita, která se rozbrečí, když Vítka naposledy veze domů. Má strach, že už ho nikdy neuvidí. 

Anička s Vendulou se dostanou do sporu. Anička nechápe, proč jí Vendula stojí pořád za zády a kontroluje ji. Napadá ji tak otázka, proč ji vlastně udělala vedoucí, když jí nevěří. Tohle všechno by se nemuselo stát, kdyby Anča nenačapala Vendulu v kuchyni, jak se snaží ředit Aničkou uvařenou polévku. Vendule však nedochází jedna podstatná věc. Oči jí otevře až Vilma Nyklová.

 
 

Aniž by se Jolana stačila rozkoukat, Vanda nelení a křeslo objedná. Amálce zase nabízí své kufry na cestu do Austrálie a vůbec jí nevadí, že jí je Amálka může vrátit až za měsíc. Vypadá to, že se Vanda bude chtít zdržet déle. Nebo se zdrží už napořád? Ovšem, že ano. Svěří to nejprve mezi čtyřma očima Jolaně, která je z jejího nápadu nadšená a dojatá. Jak to ale přijmou ostatní?

Diana chce uspořádat předvánoční charitativní akci pro matky samoživitelky. Navazuje tak na Světlanin odkaz, a tak požádá Lumíra o spolupráci. Lumír souhlasí, i když je trochu smutný, že je to ten jediný důvod, proč ho Diana pozvala na schůzku. Nakonec se však domluví i na jedné neformální. 

Vanda svou velkou novinu oznámí všem přítomným na oslavě Amálky. Všichni se radují a projevují nadšení, jen Marii sklesne úsměv a dívá se pohledem, který vyjadřuje strach, smutek a neštěstí. Zato Vanda si podívanou na zaskočenou Marii užívá a jednou jí nenápadně s nadřazeným výrazem v obličeji dá najevo, že svou mámu vyhrála. Na Marii jdou mdloby. Když se tedy nehodlá sbalit Vanda, udělá to Marie a odjíždí pryč od Jolany a vší té radosti, kterou nechce sdílet. A také musí zjistit něco o Vandě...

 

Zdroj:

  • autorský text