Opustí Anička po 16 letech Ulici?

Opustí Anička po 16 letech Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V 4167. dílu Ulice Šimon hned z rána vtrhne k Aničce do bytu a nese jí velkou senzaci. Anička se bojí toho nejhoršího, protože Šimon strávil celou noc s dávnou a velmi blízkou přítelkyní Ruth.

Šimon jde s pravdou ven. Ruth mu nabídla možnost spolupráce pro prestižní společnost, které sama šéfuje. A také mu navrhla, že si může vzít někoho se sebou jako asistenta. A Šimon si vybere Aničku. Anička je štěstím bez sebe, že se s ní Šimon nepřišel rozejít. Navíc je dojatá, že si vybral právě ji. Co to však pro Aničku, její blízké, přátele a celou Ulici skýtá? Nedozví se totiž hned podrobnosti, a tak přesně neví, co ji čeká. 

 

Anička líčí Evě, že se tentokrát spletla a k žádné nevěře nedošlo. Naopak jí nadšeně vypráví o tom, s čím Šimon přišel. Eva ji však zarazí poznámkou, že se Anička bude muset rozloučit s bistrem a se vším a všemi, pokud se fotografování po Šimonově boku chce věnovat.

Blanka s Evženem zavzpomínají na staré časy a neplánovaně spolu vyrazí do kina, kam chodívali, když byli ještě partnery. Po promítání společně dojdou domů a před domem se dlouho loučí, jako by se nikomu z nich nechtělo odejít. Kdyby Blanka věděla, co za otázku jí Luděk doma položí, možná by se s Evženem zdržela o to déle.

Anička se potká s párem Bedřich a Alice v hospodě. Alice ji pozve k jejich stolu. Aničce to sice nepřijde úplně vhodné vzhledem k tomu, co se mezi ní a Bedřichem stalo, ale nakonec přijme. Anička se o to víc rozpačitě dívá, jak Alice hladí Bedřicha po ruce, objímá ho a povídá jí o plánování cesty do Vietnamu.

Aničce to není vůbec příjemné. Nakonec se do jejich party přidá ještě Šimon a v přímém přenosu řekne Aničce, že kvůli fotografování budou muset na delší čas odjet do Londýna. Vyrazí tím Anče dech a Bedřich sedí jako přibitý. Londýnem však jejich dobrodružství končit nemá. Aničce se tak otevírají dveře do úžasného a vzdáleného neznáma. Odjezd však musí být brzký. Anička se zdráhá říct okamžité ANO na Šimonovu nabídku, ale na nic jiného nedokáže myslet. Opustí Anička Ulici? 

 

Zdroj:

  • autorský text