Anička Lišková z Ulice je důkazem toho, že dobrý skutek nezůstane bez trestu

Anička Lišková z Ulice je důkazem toho, že dobrý skutek nezůstane bez trestu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Ulice běží na obrazovkách šestnáctým rokem. Stejně dlouho je jeho součástí postava milé Aničky Liškové, která si nejednou sáhla na úplné dno. Po manželově nevěře a psychických problémech se teď zaplétá do pavučiny lží nevděčné puberťačky.

Ančiny krušné začátky…

Českou herečku a dabérku Ljubu Krbovou (63) si určitě pamatujete z řady filmů a seriálů, např. ze Třetího patra, z pohádky Lotrando a Zubejda nebo z komedie Probudím se včera. Diváci Ulice ji už dlouhá léta znají jako milující a obětavou Aničku Liškovou, která by se pro druhé rozkrájela a ani mouše by neublížila. Nebylo to tak ale vždy. Začínala jako dělnice v Království hraček, kde se seznámila s budoucím manželem Bedřichem.

Možná si vzpomenete, že jejich vztah nezačal nejlépe. Ublížená Anča obvinila Bédu nejen z krádeže peněženky, ale také ze znásilnění. Hrálo jí přitom do karet, že už měl za sebou pobyt ve vězení. Vše se ale v dobré obrátilo.

Usmířili se, vzali se, vychovali spolu dvě osvojené děti a žili šťastně až do smrti… Nebo ne?

Kvůli roli návštěva psychologa

Nebyla by to naše stará známá Ulice, aby s sebou nepřinesla další šťavnaté konflikty – a v případě Aničky o ně opravdu není nouze. Odjakživa toužila po velké a šťastné rodině.

Její sen o vlastním dítěti se ale rozpadl v prach poté, kdy se jí Bedřich přiznal, že čeká dítě s jinou. Tehdy nastal v životě Aničky velký zlom provázený psychickými problémy a velkým utrpením. Samotná Ljuba Krbová tak stanula před nelehkým úkolem zahrát přesvědčivě psychickou poruchu, k čemuž si musela přizvat odbornou pomoc a požádat o konzultaci. Zodpovědný přístup se jí vyplatil, předvedla totiž nezapomenutelný výkon.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ulice rozvíjí konfrontace i přátelství

Manželství s Bedřichem nevěru neustálo, ale Anička se po čase vzpamatovala a nalezla nový smysl života v práci s dětmi v azylovém domě a posléze i v rodinném bistru Nyklových. Oblíbila si práci na zahrádce, kterýžto koníček má společný i se svou představitelkou Ljubou Krbovou. Začala se více věnovat sama sobě a objevila vášeň pro fotografování. Do života jí navíc vstoupil charismatický fotograf.

S Bedřichem nadále zůstávají dobrými přáteli, kteří se navzájem podporují. Práci s jeho představitelem Adrianem Jastrabanem si navíc Ljuba Krbová nemůže vynachválit. Po všech těch letech na stejném place získala dobrého kamaráda nejen v něm, ale i v jeho manželce a také v rodičích svých seriálových dětí.

Srážka s lhářkou

Ale nenechte se mýlit, prostor pro dramata ještě rozhodně nekončí. Ančiny poklidné dny před nedávnem rozbouřila nová postava Sáry Mandousové, kterou hraje studentka Pražské konzervatoře Ema Businská. Dívka z problematické rodiny, neschopná soužití s vlastní matkou, se k Aničce nastěhuje. Dobrotu a péči jí přitom oplácí leností, neochotou a pokukováním po jejím partnerovi.

Sundá naivní Anička růžové brýle a odhalí konečně dívčinu pravou tvář? Nechme se překvapit.

 

Zdroje: