V úterní Ulici se Eva konečně probere. Vykašle se na seminář, Myslíkovou i prodej pilulek

V úterní Ulici se Eva konečně probere. Vykašle se na seminář, Myslíkovou i prodej pilulek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Radujme se, Eva konečně s menším přispěním Aničky a vlastních pochybností prozřela. Rozhodne se nejít na důležitou přednášku a Myslíkové to s klidným úsměvem odůvodní tak, že se jí nechtělo. Jistěže dostane padáka, ale to Evě nijak nevadí. Téhle firmě už pomáhat nebude.

Z Evy se stává druhá Myslíková

V úterý čeká Evu onen důležitý pracovní seminář, na němž má oslnit vlastní přednáškou. Pro její nadřízenou Myslíkovou je to velká událost, jelikož má celou akci na starost. Neponechá tedy nic náhodě a vnutí se k Evě domů i s náhradním kostýmkem a šperky, aby měla jistotu, že obvykle ošuntělá paní Knoblochová bude tentokrát dostatečně reprezentativní. Musí doslova zářit!

Eva zatím neměla čas a peníze na to, aby si koupila víc než jeden luxusní náramek, a tak ji šéfová ověnčí alespoň svou bezcennou bižuterií, aby to vypadalo, že má bohatství i úroveň. Vnutí Evě náušnice, ze kterých ji budou akorát bolet uši, a dohlédne také na převlékání. Než se nadějeme, stojí před námi úplně jiná Eva, která jako by s tím novým účesem a líčením Myslíkové z oka vypadla.

Anička otevře Evě oči. Tohle nejsi ty, řekne jí

Poté šéfová odejde a zanechá svoji nervózní podřízenou na pospas posledním přípravám a také pochybnostem. Právě v tu chvíli přijde na návštěvu Anička a přinese kamarádce čerstvé jahody. Když uvidí, jak je Eva vystrojená, odtuší, že snad vyráží s Milošem někam do divadla. Knoblochová se jen kysele ušklíbne a neochotně ji opraví. Zatřese rukama ověšenýma náramky, které ani nejsou z pravého zlata, a Anička jí náhle uštědří tvrdou ránu – ovšemže pouze slovy. Zeptá se totiž Evy, jestli má tohle všechno zapotřebí. Už dávno kvůli práci není sama sebou.

Vzápětí se Anča za takovou upřímnost a snad i drzost omluví a raději zase odejde, avšak na Evě to naštěstí zanechá stopu. Když se na sebe těsně před odchodem na seminář podívá do zrcadla a uvidí tu nastrojenou paničku, něco se v ní zlomí. Uvědomí si, že už v práci není šťastná. Všechny šperky ze sebe rázem strhá, spořádá jahody a převlékne se do pohodlného domácího oblečení. Dospěje ke zjištění, že se jí vlastně nikam nechce, a tak si dá nohy nahoru, ztlumí zvuky na telefonu a nikam nepůjde.

Záběr z natáčení Ulice
Záběr z natáčení Ulice | Zdroj: TV Nova

Jen aby se teď ze spárů firmy dostala i Lucka

Když se Miloš s malým Miloškem a Frantou objeví doma a najdou tam bezstarostnou Evinu, údivem vytřeští oči. Ona jim jen tak mimochodem oznámí, že na přednášku nešla, protože se jí nechtělo, a že je jí úplně jedno, jestli ji kvůli tomu Myslíková vyhodí. Už nechce mít s podvodnou firmou a prodejem doplňků stravy nic společného.

Škoda že sis to neuvědomila včera, utrousí mrzutý František. Není divu, v pondělí zaplatil seminář za Lucku, aby se ho mohla zúčastnit. Takže Lucie na něm nejspíš je, zatímco Eva se z toho nakonec vyvlíkla. Milošovi se samozřejmě nebude líbit, jak daleko v tomhle směru jeho žena zašla. Kdo teď chudákovi zadlužené Lucce pomůže? Eva ale slíbí, že ji ve štychu nenechá, když už ji do toho všeho navezla. Rozhodně se o ni postará! Kdo se ale postará o Evu, až na ni nastoupí rozohněná Myslíková? Nepochybně drsňák manžel…

Zdroj článku:
  • Autorský text