Do Ulice se vrací režisér, který seriál zahájil s Dušanem Kleinem. Diváci doufají v pozitivnější děj

Do Ulice se vrací režisér, který seriál zahájil s Dušanem Kleinem. Diváci doufají v pozitivnější děj
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do režisérské židle v Ulici opět usedá Ondřej Kepka, který seriál začínal se svým pedagogem Dušanem Kleinem. Tehdy ještě platila Ulice za pohodovou podívanou plnou zajímavých zápletek a výtečných herců. Mnozí doufají, že pan Kepka ty zlaté časy přivede zpět.

Ondřej Kepka se vrací k projektu, jejž zahajoval

„Tak jsem se vrátil jako režisér do seriálu Ulice,“ informoval Ondřej Kepka na sociálních sítích. V této roli se vrací pro dvacátou sezónu, na kterou se diváci mohou těšit po obvyklé prázdninové pauze. Před téměř dvaceti lety Kepka odstartoval seriál společně se svým pedagogem z FAMU, režisérem Dušanem Kleinem, na něhož má coby student řadu pěkných vzpomínek.

S Ulicí tenkrát začínali ve společnosti úžasných herců, jako byli např. Radoslav Brzobohatý nebo Hana Maciuchová, na jejichž působení v Ulici dodnes s láskou vzpomínáme. „Ulice byla velká výzva, takže je to hodně sentimentu, ale především každodenní tvrdá práce,“ dodal Kepka, jehož vyjádření ihned zaplavila vlna rozličných reakcí.

Nemocný seriál potřebuje uzdravit optimismem

Mnozí diváci doufají, že díky návratu Ondřeje Kepky nabere Ulice více pozitivní směr, aby se na ni mohli každý podvečer těšit tak, jak tomu bývalo kdysi. Poslední dobou se množí stížnosti na samá negativní témata a výrazný úbytek toho veselého, radostného a nekonfliktního. Ulice už zkrátka není pohodový seriál, ale přehlídka závislostí, hádek a intrik.

Před chvílí jsem koukala na Arabelu, teď vás vidím tady. Doufám, že Ulice nabere i trošku pozitivního dění a budeme se na ni opět těšit.

„Můžeme doufat, že Ulice nabere trochu pozitivnější směr? Nebo jen chodíte v kulisách? Ulice je nemocná, potřebuje velkou pomoc.“

„Jestli chcete točit podle toho, co vám ti současní neumětelové napíšou, tak radši utečte.“

Dušan Klein a Ondřej Kepka
Dušan Klein a Ondřej Kepka | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nejdříve, prosím, vyměňte scenáristy

Kritika na hlavu scenáristů dopadá v Ulici velmi často, ale upřímně, kdo by se tomu divil? Snad žádný láskyplný vztah v seriálu nezůstal ušetřen hádek a chvilkového nebo definitivního rozchodu. Každou naši oblíbenou dvojici muselo nutně potkat něco zlého – konflikty, nevěry, závislosti, rozchody… Jen těžko bychom hledali alespoň jeden pár, jehož štěstí scenáristé nezničili ve snaze vnést do děje více dramatu.

Snad by se dali zmínit Jirka Herman s Gábinou Pumrovou, kteří platí za aktuálně neoblíbenější dvojici v Ulici právě i díky tomu, že společně překonávají každou překážku a zůstávají si věrní. Ale ve chvíli, kdy na to upozorníme, to jistě zakřikneme a dočkáme se toho, že jim tvůrčí tým pěkně zavaří. Zatím se tak děje pouze prostřednictvím vlezlých rodičů, Hermana staršího, Radka Mastného a Mileny Pumrové. Ale kdo ví, jestli se pro Jirku a Gábinu nechystá něco horšího…

„Tak si vyměňte, prosíme, scenáristy,“ vzkazuje divačka panu Kepkovi. „Ti, co to dělají teď, jsou asi psychicky nemocní, protože někdy už se na to fakt nedá dívat. Hodně štěstí, ať se Vám daří.“

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři