Hana Maciuchová strávila v seriálu Ulice 10 let

Hana Maciuchová strávila v seriálu Ulice 10 let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako Miriam Hejlovou diváci mohli oblíbenou českou herečku vidět v nekonečném nováckém seriálu celých 10 let. Její postava byla vyrovnaná, plná empatie a přátelství.

V roce 2015 se k zármutku všech svých příznivců rozhodla ze seriálu odejít. Nebylo to kvůli samotnému natáčení, přestože ji občas někdo kritizoval, že jako herečka má na víc, ale jednoduše už nestíhala tolik věcí jako dříve. Přestože věděla, že se jí bude stýskat po lidech, které tak často potkávala, dala přednost časově méně náročné práci na divadle.

Role sympatické učitelky nebyla to jediné, co po herečce zůstalo. Diváci si jí budou pamatovat hlavně ze starších rolí, protože kromě talentu byla i moc hezká. Její doménou před kamerou se staly hlavně seriály a natočila jich celou řadu. Někdy její role byla větší, jindy menší, ale vždy zapamatovatelná.

Už od mládí působila mezi vrstevníky jako zjevení. Ačkoliv o sobě tvrdila, že je „buchta“ z Moravy, vždy působila velmi upraveně a elegantně, jako by tak trochu patřila do jiné doby.

Svým vzhledem nakonec učarovala i jednomu z nejtalentovanějších herců, Jiřímu Adamírovi. Ten byl pověstný svou náklonností k ženám a ani manželství mu nepřekáželo. Ale pro Hanu Maciuchovou ztratil herec hlavu.

Námluvy nebyly ale moc jednoduché, protože Hana nechtěla ničit manželství, a tak kolem sebe nějaký čas jen tak kroužili a ona odolávala, přestože vzájemné sympatie byly evidentní od prvního okamžiku. Nakonec se Adamíra podruhé rozvedl a dali se dohromady. Několik nabídek k sňatku herečka odmítla, protože nechtěla být další manželkou v pořadí. Přesto s hercem, který byl o 19 let starší, strávila 20 let až do jeho smrti. Když zemřel na rakovinu, dlouho se z toho nemohla vzpamatovat.

Maciuchová přirostla divákům k srdci hlavně kvůli rolím v oblíbených seriálech. Jedním z nich je dodnes populární seriál Chalupáři, kde si zahrála celá řada známých českých herců. Ona tam hrála mladičkou kadeřnici Vlastu a na natáčení se potkávala i s Adamírou, který si zahrál epizodního nápadníka herečky Aleny Vránové.

Zazářila i v dalších seriálech, jako byl oblíbený železničářský seriál Dynastie Nováků, normalizační, ale hodně populární projekt Žena za pultem nebo fenomén mezi předrevolučními seriály Nemocnice na kraji města, kde ztvárnila trochu nesympatickou manželku doktora Arnošta Blažeje, který ji podváděl.

Určitě nezapomenutelná se stala také jako veselá a trochu moc upovídaná Anče, která se nezalekla ani samotného Krakonoše v Krkonošských pohádkách, které patřily v minulém století k nejoblíbenějším večerníčkům pro děti.

 

Zdroj:

  • autorský článek