V úterní Ulici Jirka zalituje, že si otce pustil do života. Po drsné hádce se rozejdou ve zlém

V úterní Ulici Jirka zalituje, že si otce pustil do života. Po drsné hádce se rozejdou ve zlém
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina doufá, že se Jirka s tátou usmíří, dokonce k tomu přispěje, když se za Hermana přimluví. Setkání v krámku se ale ošklivě zvrtne a padnou slova, která nechtěl slyšet ani jeden z mužů. Jirka otci vyčte, že se ani po letech nezměnil a snaží se manipulovat s lidmi. To si soudce líbit nenechá.

Milena nechápe, co Jirkovi vadí

Poté, co Herman starší v pondělí nabídl synovi svatební dar ve formě dokonalé náhradní matky pro jeho budoucí dítě s Gábinou, je už víceméně jasné, že necitlivý soudce na svatbě nebude. Radek a Milena byli omilostněni a smějí se zúčastnit, pokud budou sekat latinu, ale otce Jirka na svatbě nechce.

To, co udělal, se ho dotklo očividně víc než Gábiny, která samozřejmě chápe partnerovo rozhořčení, ostatně hlavně pro ni je to choulostivé téma, ale dokáže si představit, že to pan Herman myslel dobře. Svým vlastním neomaleným, avšak dobrým způsobem. Proces náhradního mateřství je, co se právnické stránky týče, velmi komplikovaný, a tak by se pomoc zkušeného soudce vlastně hodila.

Totéž si myslí Milena, která nechápe, co Jiříkovi vadí. Jeho táta má přehled a kontakty, učinil v podstatě krásné a dojemné gesto, které má ještě větší váhu než prsten po manželce, darovaný Gábině.

Gábina má pro soudce určité pochopení.
Gábina má pro soudce určité pochopení. | Zdroj: TV Nova

Mastný chce Hermana trumfnout uzeninami

Jirka argumentuje tím, že kdyby nějakou pomoc chtěli, řekli by si o ni sami, až nastane správný čas. Otec se ale na nic nezeptal a jednal na vlastní pěst bez ohledu na jejich pocity a názor, to je to, co mu asi nejvíce vadí.

Pro tohle má zase pochopení Radek Mastný. Nejednou už se přesvědčil, že když na Jirku a Gábinu někdo tlačí, dosáhne akorát toho, že se ještě více zaseknou a budou všechno odmítat. Soudcův nápad označí za hloupost a vrchol drzosti a pochopitelně ocení, když ho Milena informuje, že Hermanův zákaz vstupu na svatbu stále platí. Kdyby věděl už v pondělí, s jakým nemožným svatebním darem ten nadutec přijde, vůbec by si s ním nepodával ruku na znamení smíru. Evidentně to nebylo zapotřebí.

Mastný nicméně nadále pociťuje potřebu s Hermanem soupeřit, a tak nabídne snoubencům nejen to, že jim zaplatí svatbu, ale navíc ještě dodání nejlepších uzenin a sýrů od vyhlášeného výrobce evropské, možná i světové úrovně. Kvalitní uzeniny jsou přitom něco, co chtěl soudce zařídit sám.

Mastný s Hermanem neustále soupeří.
Mastný s Hermanem neustále soupeří. | Zdroj: TV Nova

Herman označí syna za ublíženého a nedospělého

Herman se během dne staví u Gábiny, protože Jirka se ani neobtěžuje zvedat mu telefon. On by přitom ocenil, kdyby si záležitost kolem náhradní matky mohli pořádně vysvětlit. Nejvíc pana soudce mrzí, že Jirka se sebral a odešel, aniž by ho nechal domluvit. Pokusí se Gábině vylíčit, proč je pro něj důležité neotálet. V jeho věku člověk nikdy neví, co se přihodí. Možná už tu nebude dlouho a zkrátka by si chtěl Jirkovo dítě ještě užít. Gábina mu vlastně rozumí a slíbí, že se u Jirky přimluví, což Herman s vděkem označí za ušlechtilé.

Následné setkání obou Hermanů v krámku bohužel nedopadne dobře. Místo usmíření se rozhádají ještě víc. Jirka dokonce prohlásí, že byla chyba pouštět si otce znovu do života. Bude to znamenat konec jejich obnoveného kontaktu?

Zdroj článku:
  • Autorský text