Nejlepší romantické filmy všech dob. Podívejte se na s námi

Nejlepší romantické filmy všech dob. Podívejte se na s námi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Znáte ten pocit, když je venku ošklivo, prší nebo sněží a nikam se vám nechce? Ideální, jak si tento den zpříjemnit, je si pustit jeden z našich výběrů romantických komedií, které vás nikdy nenechají ve špatném rozpoložení.

10. Moje tlustá řecká svatba (2002) – 67 %

Radost z „Moje tlustá řecká svatba“, kterou napsala Nia Vardalosová (ona i hraje hlavní roli), spočívá v tom, že je to vlastně několik filmů spojených do jednoho. Nemáme tu pouze romantiku, je to i komedie s pořádným kulturním šokem! Óda na řeckou kulturu v celé její kráse a frustraci se zaměřuje na snahu postavy Touly přimět svou rodinu, aby přijala jejího neřeckého partnera Iana (hraje ho John Corbett).

Ale nejde jen o Toulu a jejího vyvoleného. Každé postavě řecké rodiny je věnováno tolik pozornosti, že by se dal snímek rozdělit na několik odnoží – třeba teta Voula (zábavná Andrea Martinová) nebo tvrdohlavý Guse (Michael Constantine) by si zasloužili vlastní spin-off.

9. Pěkně blbé (2017) – 74 %

Jedna z nejvíce osvěžujících romantických komedií posledních let byla inspirována skutečným randění mezi hvězdou Kumailem Nanjianim a jeho manželkou Emily V. Gordonovou, s níž napsal scénář k filmu. Ve filmu je jejich rozvíjející se vztah pozastaven, když Emily (Zoe Kazanová) upadne do kómatu. Zatímco ona spí, Kumail se pokouší spřátelit se se svými budoucími tchány (Holly Hunterová a Ray Romano) a potýkat se s kulturními překážkami, kterým čelí jako Pakistánský muslim.

„Na papíře to zní jako kruté drama: Pákistánskému muži, jehož rodiče chtějí, aby měl dohodnuté manželství, upadne jeho bílá přítelkyně do kómatu,“ řekl Nanjiani po vydání projektu. „I tak je to ale komedie.“ Ukázalo se, že scénář byl tak dobrý, že Nanjiani a Gordonaová získali nominaci na Oscara za nejlepší původní scénář.

8. Annie Hallová (1977) – 84 %

„Annie Hallová“ je nesporně mistrovským dílem, jenž dokazuje, že někdy lze dílo nepochybně přidělit svému autorovi. „Annie Hallová“ je Woody Allen skrz naskrz, od svého vyprávění – rovným dílem opojné filozofování a skvělého humoru – až po ženské postavy, které poměrně úhledně spadají do dvou skupin: snové dívky a noční můry, vše vyloženě křičí „Film od Woodyho Allena“.

Film má v sobě určité kouzlo – sladkost, která je základem povedených vtipů s velmi dobrými pointy. Nostalgická touha po lehčí době, kdy bylo zamilování na dosah a vy jste toho nevěděli tolik jako teď.

Zdroje článku: