„Láska prochází žaludkem.“ Právě tímto pořekadlem se inspirovalo mnoho tvůrců romantických komedií o jídle a vaření

„Láska prochází žaludkem.“ Právě tímto pořekadlem se inspirovalo mnoho tvůrců romantických komedií o jídle a vaření
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jídlo máme rádi všichni a patří také k romantickým schůzkám. V mnoha komediích je jídlo právě tím prostředkem, který nějakým způsobem ovlivňuje mezilidské vztahy. Pojďme si některé povedené filmy, kde jsou ve vedlejší roli gurmánské speciality, připomenout.

Koření života (2007)

Catherine Zeta-Jonesové to v kuchyni v roli Kate moc sluší a pokud doma tolik času v kuchyni netráví, tak tady si to při natáčení mohla vynahradit.

Kate je skvělá šéfkuchařka, ale hodně velká puntičkářka. Z její kuchyně tak odchází na stoly hostů výborná jídla, jen nálada v kuchařském týmu díky přísné šéfové není nejlepší. To se změní v okamžiku, kdy Kate úplně rozhodí každodenní zažitý rytmus její neteř, o kterou se má po smrti sestry starat. Musí svůj čas dělit mezi práci a děvče, kterému vůbec nerozumí.

Do kuchyně tak přichází nová posila, další skvělý kuchař (Aaron Eckhart). Kate tak ztrácí svou pracně vybudovanou vůdčí pozici v zaměstnání, a navíc je nový kuchař pro svou veselou povahu velice oblíbený. Má ho ráda i neteř.

Kate na sobě bude muset zapracovat, aby pochopila, co jí nejvíce vadí a co by také nejvíce chtěla.

Herečka si před natáčením šla vyzkoušet práci servírky do jedné restaurace v New Yorku a vyjeveným hostům tvrdila, že si ji s populární herečkou pořád někdo plete.

Dokonalý šéf (2015)

Původně si měl hlavní roli téměř dokonalého kuchaře zahrát Keanu Reeves, ale sešlo z toho a roli perfekcionistického kuchaře oceněného hvězdičkami od Michellina dostal Bradley Cooper. A v kuchyni se pohybuje pěkně.

Horší už to má hrdina se vztahy k lidem. Kvůli své povaze přijde o práci a musí začít od začátku. To ovšem znamená nejen dobře vařit, ale najít si i cestu k lidem, které ve svém životě chce a potřebuje.

Bradley Cooper se v roli šéfkuchaře neobjevil poprvé. Skvěle se u plotny otáčel už v seriálu „Šéfkuchař nadivoko“, který bohužel upadl v zapomenutí. I po letech by diváky potěšil. Bradley se tam předvedl jako výborný komik už dávno před „Pařbou ve Vegas“.

A to teprve bude pokoukání, až nám jednou televize zprostředkuje i vůni. Vědci už na tom usilovně pracují.