Ulice: Blanka dostane Adama a Jarku do velkých rozpaků. Budou se stydět jako malé děti

Ulice: Blanka dostane Adama a Jarku do velkých rozpaků. Budou se stydět jako malé děti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina najde v kapse papírek a z jeho přečtení je hodně nesvá. Šimon jí ho vytrhne a ohradí se proti jejímu chování. Kryštof také pokračuje ve své krasojízdě výčitek a trefování se do Karly. To Adam s Jarkou budou ve 4361. dílu červení až za ušima.

Když se Věra ráno objevuje u Marečků, Karla posílá Vojtu do pokoje, aby s ní mohla být sama. Potřebuje jí říct něco velmi důležitého. Ráda by však, aby u toho byl i Kryštof, který však dělá, že ještě není vzhůru, a přitom celý rozhovor poslouchá za dveřmi. Karla to tedy alespoň nakousne a prozrazuje Věře, že jim zrušili policejní ochranu. Zbytek toho, co jí chtěla Karla říct, musí odložit, protože přichází Vojta.

Karla s dětmi a Věrou odcházejí pryč z bytu, ale Karla tu zapomene tašku na Vojtův trénink. Načape Kryštofa, který se celou dobu schovával v ložnici a předstíral, že spí, jak sedí na gauči. Opatrně mu říká, ať nikam neodchází, že s ním potřebuje mluvit. 

Vyšetřování bylo odloženo pro nedostatek důkazů a Jakub odjíždí do zahraničí. To Karla sděluje Kryštofovi. Doufá, že bude mít radost, že od nich Štěpánek bude takhle daleko, ale Kryštof by měl radost jen, pokud by ho zavřeli do vězení. Veškeré jiné informace o tomhle člověku v něm akorát vzbuzují vztek. Mezi Karlou a Kryštofem je takové dusno, že by se dalo krájet. Karla se snaží opatrně komunikovat a Kryštof zase dělá všechno proto, aby s ní přišel do styku jen na nezbytnou dobu. 

Karla s Kryštofem řeší Štěpánka
Zdroj: TV Nova | Karla s Kryštofem řeší Štěpánka

Gábina vyndává Šimonovi věci z kapes u mikiny, kterou chce prát. Šimon je rozespalý a zapomene, že v ní má vzkaz od Viktora a Romana, a až když ho Gábina rozbalí a přečte si ho, skočí po něm. Nestojí v něm vůbec nic hezkého, co by si máma o svém dítěti chtěla přečíst. Ptá se na smysl toho vzkazu, ale dostane se jí zpět jen kritika za to, že se mu hrabe ve věcech.

Šimon si později dělá obří svačinu do školy a Gábina se tomu diví. Znovu slyší jen synovo mručení. Dává mu peníze pro paní učitelku, která ho doučuje po škole, ať je jí ve škole předá. Šimon se brání zuby nehty, že nechce nosit tisícovky po kapsách. Šimon ale přece není malý kluk, který si nedokáže hlídat peníze. I tak o ně ale přijde. A to si je chytře schovává do ponožky, aby mohl tvrdit, že u sebe žádné peníze nemá. 

Když narazí na Romana s Viktorem, což už se stalo každodenním pravidlem, protože na něj buď cíleně čekají, nebo jim i tak přijde do rány, chtějí po Šimonovi svačinu a peníze, které jim dluží. Chvilku to vypadá, že se Šimonovi podaří schované peníze pro učitelku ubránit, ale protože tihle dva vymýšlejí nové a nové podlosti, k penězům se přece jen dostanou.

Doma se potom Gábina Šimona ptá, jestli peníze paní učitelce předal a on tvrdí, že ano. Teď má tedy Šimon dvě možnosti. Buď zkusí říct o chybějící peníze tátovi, u kterého má přespat, a tím vše zahrát do autu, nebo mu nezbyde nic jiného než Gábině zase lhát. Další lež by mu však vůbec nepomohla. Gábina ho totiž intenzivně zkoumá, sleduje a ptá se. 

Viktor a Roman trápí Šimona
Zdroj: TV Nova | Viktor a Roman trápí Šimona

Blanka se vrací v pondělí ráno ze statku a očekává Jarku. Ta jí má pomáhat s přípravou místnosti na školení. Jarka se nakonec zdrží a přijímá pozvání na večeři, které se má zúčastnit jen ženské osazenstvo - Blanka, Jarka a Kristýna. Adam dorazit nemá, ale protože mu Kristýna nevrátila skripta, která teď Adam nutně potřebuje k učení, zamíří k Blance, aniž by tušil, koho najde sedět u stolu.

Jaké to bude pro oba překvapení potkat se takhle nečekaně, a ještě na hodně nečekaném místě. Blanka samozřejmě naléhá na Adama, ať si k nim přisedne a stráví s nimi nějaký čas. Kristýna se tak celý zbytek večera výborně baví pohledem na Adama a Jarku, na jejich nervozitu, na přeřeky a neustálé ošívání se všemi směry. 

Zdroj článku:
  • Autorský text