Šikana v Ulici graduje: Šimon se krčí, Gábina musí do školy

Šikana v Ulici graduje: Šimon se krčí, Gábina musí do školy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon zažívá obrovskou beznaděj, strach a potupu. Kdo to naštěstí nezažil, neví, jaké to je a jak člověk mění své chování. Ani Gábina, ani další Šimonovi blízcí proto nemají ani tušení, že by se mu mohlo dít něco hrozného. Ve 4341. dílu zatím zjišťují jen to, že zlobí ve škole.

Šimon se přihlásí o nemalou částku na učebnici, kterou ztratil. Jirka vytahuje peněženku, aby Šimonovi peníze dal, ale Gábina ho zastaví. Nejprve chce, aby se po ní ještě jednou podíval ve škole, a jestli ji nenajde, peníze mu sama dá.

Šimonovo naléhání je proto marné. Odchází tak do školy se strachem, co se bude dít, až jeho tyrani zjistí, že jim peníze nenese. Jeho obavy jsou více než oprávněné. Spolužáci jsou hodně nervózní a Šimon se před nimi krčí, jako kdyby automaticky očekával trest za nesplnění úkolu.

Může se však ještě vykoupit. Když rozbije nástěnku, pokutu mu odpustí. A tak to udělá. Načape ho u toho Prokop a diví se, co to dělá. A hlavně proč to dělá. Šimon mlčí, jen se omluví, což vlastně nedává moc smysl. Prokop ho posílá do třídy a upozorňuje ho, že to nahlásí rodičům. Spolužáci ho naopak zastraší, že jestli se o nich Šimon jen zmíní, bude ho to sakramentsky bolet. A peníze? Ty nakonec chtějí i tak. 

Zdroj: TV Nova

Tonda Hložánek se schovává u Lumíra doma a odmítá jít mezi lidi. Cítí stud, vztek a křivdu. Lumír se ho snaží přemluvit, ať s ním jde do hospody na dobré jídlo a pivo a ať prohrané volby tak neprožívá. Tonda je absolutně proti. Lumír jde tak sám do hospody za Kateřinou a vysvětluje jí situaci.

Ta má černé svědomí a musí s pravdou ven. Volila totiž místo starého Hložánka toho mladého. Lumír je zaskočený a neví, co má na to Kateřině říct. Hraje to však jen na oko. A proč? Protože on sám zradil jejich politickou stranu a volil Jirku místo Tondy. 

Gábina je nadšená z nové spolupráce, kterou si domluvila s jednou majitelkou second handu. Rozhodla se totiž realizovat nový podnikatelský nápad. Vezme staré věci a přešije je na nové a šik. Na tenhle nápad ji přivedla její máma, Milena Pumrová.

Přinesla jí na přešití věci, do kterých se nevejde, a Gábinu díky tomu napadla tahle skvělá myšlenka. Pochvaluje si tedy, že jí zatím vše vychází tak, jak si naplánovala. Zato doma to nejde podle představ. Šimon se chová hodně protivně. Na Gábininy vtipy nereaguje, tedy spíše reaguje podrážděně bez špetky úsměvu na rtech. To však Gábina přejde bez sebemenšího podezření.

Co však už vzbudí její pozornost, je telefonát od ředitele školy a žádost o Gábinino dostavení se. Od Šimona se však dozví jen to, že prostě rozbil nástěnku. U všeho je přítomný i Radek Mastný, který Šimona podrží. Dá mu totiž peníze v domnění, že je chce na onu zničenou nástěnku. Kdyby věděl, jak moc se plete. 

Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text