Ulice: Věra vrazí odpornému Štěpánkovi pohlavek. I jinak slušná Anežka se v očích rodičů pěkně vybarví

Ulice: Věra vrazí odpornému Štěpánkovi pohlavek. I jinak slušná Anežka se v očích rodičů pěkně vybarví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karla vleze Kryštofovi do telefonu, aby zabránila tomu nejhoršímu. Stačí, že Štěpánek už všechno řekl Věře. Anežka má ve 4338. dílu velký průšvih. Praskne na ni u rodičů, že přišla na kroužek pod vlivem marihuany a sama na sebe práskne, že se u nich doma pila vodka.

Věra Karlu pěkně napíná. Uplynulý večer jí řekla, že si s ní potřebuje promluvit, ale doma byl Kryštof, takže to nešlo. Druhý den ráno přijde vyzvednout Kustíka, aby ho vzala do dětské skupiny, a když zůstanou o samotě, Karla od Věry vyzvídá, jestli už jí řekne, co s ní potřebovala probrat.

Věra ji však dál nechává v nevědomosti a chce jí vše říct až odpoledne. Má předtím totiž ještě schůzku s Jakubem, kde určitě posbírá další informace. 

Zdroj: TV Nova

Scházejí se v krámku a Věra se snaží Jakubovi vysvětlit, že podlehl vysněným představám o něm a Karle. Nevěří tomu, že by byl milenecký vztah mezi nimi skutečný. Má za to, že si jen vymýšlí, protože je do Karly zamilovaný a je na tom duševně špatně.

To Štěpánka namíchne a pokračuje proto v líčení detailů. Naservíruje Věře informace o tom, že spolu s Karlou několik měsíců spali a že chtěla Karla opustit jejího syna a společně s dětmi žít s ním. To už Věra nedokáže dál poslouchat a řekne mu, že je blázen.

On jí to odsouhlasí a přidá jedovatou poznámku o tom, že jen blázen by četl ty její spisovatelské slátaniny. Věra mu dá pohlavek a odchází pryč. Zmítaná negativními emocemi a vztekem jde nejprve do Coolny. Přiřítí se ke stolu a ani se nečertí, když jí Luboš řekne, že si našel brigádu. Má v hlavě jen to, co jí řekl Štěpánek, a když zjistí, že je Karla sama doma, vyrazí z Coolny jako namydlený blesk. 

Anežka je vybraná, aby reprezentovala školu v ekologickém středisku. Rodiče jsou dokonce ochotni jí to dovolit. Anežka se bohužel přímo ve škole nechá zlákat Žofkou, aby si s ní zakouřila marihuanu. Nesmí chybět ani Svatka, a tak na pěstitelský kroužek dorazí všechny tři dívky v náladě.

Ota Puklický na ně však přijde a holky budou mít pořádný malér. Anežku přivede domů Magda, protože jí není dobře a rovnou Ivě a Vítkovi vše řekne. Anežka se tak nevyhne výslechu a následnému přiznání. Když už je u té upřímnosti, přizná se i k pití vodky u nich doma, a potopí tak i Michala. 

Zdroj: TV Nova

Věra se jako první Karle přiznává, že se sešla se Štěpánkem. Když k tomu přidá to, co jí řekl, Karla zůstane jako zkoprnělá. Věra jí řekne, jak moc ji to mrzí. Karla se nadechuje, aby na to zareagovala, ale naštěstí pro ni, Věra mluví dál. Není totiž zklamaná z ní, ale z Jakuba. Je jí z něj na nic, jak lže a co všechno je schopen si vymyslet.

Věra Karlu ujišťuje, že ničemu z toho nevěří a uklidňuje ji, že to všechno bude dobré. Karla jí poděkuje za důvěru a pochopení, ale vnitřně je jí stydno. Teď se však musí snažit, aby se tohle všechno nedozvěděl Kryštof.  

Zdroj článku:
  • Autorský text