Dnes večer v Ulici: Šimon je v úzkých, k čemu ho šikanátoři přinutí?

Dnes večer v Ulici: Šimon je v úzkých, k čemu ho šikanátoři přinutí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je teprve pondělí ráno a Šíma už končí na zemi. Roman s Viktorem ho vyválejí v blátě a chtějí po něm peníze. Kde ale mladík vezme takovou sumu? Neměl by dát na radu Michala a někomu se svěřit? Děda se ho následně pokusí nalákat na šachovou partii, ale Šimon jej zklame odmítnutím.

Šímova odplata tyranům nevyšla podle představ

Šimon v pátek sebral každému ze svých šikanátorů jednu botu jako pomstu za to, že mu nechtějí dát pokoj. Doufal, že tak ukáže, že se umí bránit a odradí je od dalších hloupých vtípků. Místo toho je ale jenom víc naštval. Nejenže ho po víkendu vyválejí v blátě, skopou a seberou mu svačinu, navíc ještě požadují dva tisíce korun jako pokutu za to, co si k nim dovolil.

Špinavý Šimon zamíří zpátky domů, aby si v rychlosti a nenápadně vypral oblečení, ale zapomene ho z pračky vyndat, takže si toho všimne Gábina. Navrhne synkovi, že by si večer i s Jirkou mohli zajít do kina, ale Šímovi se nechce. Radši bude doma dodělávat úkoly. Jirka myslí, že za jeho podivným a smutným chováním možná vězí nová nešťastná láska, ale Gábině se to nezdá. Co když chlapce trápí něco úplně jiného?

Mastnému vadí, že se Pumrová bratříčkuje s Hermanem

Mastný je od pátku na Milenu naštvaný kvůli tomu, jak vychvalovala plešouna Hermana a jeho kuchařské nadání. Pumrová se jen směje, že Radek trapně žárlí, ale o to prý nejde. Mastnému zkrátka vadí, že se Milena tak ochotně paktuje s nepřítelem, který mu v podstatě zničil celý život. Jedinou útěchu zjevně nalézá v šachových partiích, ale když přijde za Šímou, aby si s ním zahrál, mladík odmítne. Konečně dědovi přizná, že ho šachy vůbec nebaví. Bude Radek hodně zklamaný?

Mezi Lexíkem a Kateřinou to pořád skřípe

Víkendová výprava s drozdy se náramně vydařila. Zdálo se, že Lexík vzal Kateřinu na milost. Povídal si s ní, dokonce se spolu zúčastnili soutěže, kterou vyhráli. Zkrátka to bylo jako za starých časů a Lumír usoudí, že by měl kout železo, dokud je žhavé. Pozve Kateřinu na večeři, aby si s ní a také s Ingrid prohlédli fotky z výletu.

Když ale Kateřina dorazí, Lexík ji přijme jen velmi chladně. Najednou se zase začne chovat odměřeně, nechce se dívat na fotky a nemá chuť ani na štrúdl, který paní hospodská přinesla. Nechybí mnoho, aby Lumír ztratil trpělivost, ale Kateřina to vyřeší tak, že se rozloučí a v klidu odejde. Co vlastně Lexíkovi tolik vadí?

Lexík to Lumírovi ani Kateřině neulehčí, Zdroj: TV Nova

Věrka si zablokuje Jakubovo číslo

Karla a Bruno doufají, že se Jakuba nadobro zbavili. Bohužel o sobě pan scenárista dá znovu vědět. Několikrát se pokusí dovolat Věrce, která mu to ani jednou nezvedne, protože Karle slíbila, že s ním přeruší kontakt. Poctivě to dodržuje, ale zároveň se cítí provinile. Nechce ho ignorovat ani odmítat. Karla jí vysvětlí, že by si jeho číslo mohla prostě zablokovat. Pak se jí nebude moct dovolat a ani posílat zprávy. Sám přitom nepozná, že si ho Věrka zablokovala, ačkoli mu to zřejmě dojde.

Zdroj článku:
  • Autorský text