Šimon Urban, nečekaná oběť šikany v Ulici. Postará se o to Herman?

Šimon Urban, nečekaná oběť šikany v Ulici. Postará se o to Herman?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co čeká na Šimona ve staronové škole? Jak ho přijmou spolužáci a co udělá, když se to nebude ubírat dobrým směrem? 

Šimon Urban, syn Gábiny Pumrové, to ve svém životě neměl zrovna jednoduché. Když byl ještě malý, odstěhoval se se svou mámou do Německa. Přestože pro něj bylo náročné naučit se nový jazyk a zvyknout si na zcela jiné prostředí, povedlo se mu to a našel si zde mnoho přátel. Jenže osud tomu chtěl jinak a Gábina se kvůli své nemoci musela vrátit zpátky do Čech a Šimon se samozřejmě vrátil s ní.

Přestože nebyl nadšený, nakonec pochopil, že to je pro jeho mámu to nejlepší a vzhledem k tomu, že sem poslední dobou jezdili často, tak si na Prahu zase brzo zvykl. Jenže po prázdninách ho čeká trochu těžší úkol. S prvním školním dnem se totiž Šimon vrátí do své staré školy. Jak ho přijmou noví spolužáci? Šimon je chytrý a hodný kluk a jako takového si ho za terč svých žertíků vyberou dva starší spolužáci.

Šimon je chytrý a hodný kluk, zdroj: Tv Nova

Jak daleko nakonec zajdou? Stane se Šimon obětí šikany a kdo mu nakonec pomůže se z téhle složité a nebezpečné situace dostat? Ve světě puberťáků to není vůbec jednoduché. Velmi snadno lze ze zdánlivě nevinných vtípků a posměšků dojít až k fyzickému či psychickému týrání.

Své o tom ví i mnoho dalších postav z Ulice, ať už to byla kdysi Tereza Jordánová anebo naposledy Lucie Weberová. Jedná-li se o šikanu, pak je to vždy závažný problém, který by mohl velmi zle dopadnout. Jak tuto těžkou situaci zvládne Šimon, který má navíc strach o zdraví své mámy a nechce ji zatěžovat svými starostmi?

Naštěstí si Šimon najde ve škole i kamarády, jedním z nich bude Michal Klíma, který se mu bude snažit být oporou. A nesmíme také zapomenout na to, že má Šimon na své straně policejního tvrďáka, majora Jirku Hermana. A věříme, že až se Herman o šikaně dozví, dokáže Šimonovi pomoci v této těžké životní zkoušce obstát. 

Zdroj článku:
  • Autorský text