Tereza Jordánová z Ulice, Patricie Pagáčová

Tereza Jordánová z Ulice, Patricie Pagáčová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patricie Pagáčová je česká herečka, která se televizním divákům zapsala do paměti rolí Terezy Jordánové v nováckém nekonečném seriálu Ulice. Tereza Jordánová je sestrou Matěje Jordána, kterého hraje herec Jakub Štáfek.

Česká herečka Patricie Pagáčová se narodila 19. prosince 1988 v Praze. Vystudovala obor management obchodu a služeb na střední odborné škole a následně pokračovala studiem na jazykové škole Empire. V roce 2015 úspěšně absolvovala s magisterským titulem na Metropolitní univerzitě v Praze.

Poprvé se před kamerami objevila už jako devítiletá v dětském pořadu Návštěvy paní Hudby. O tři roky později si zahrála v seriálu Ranč U Zelené sedmy. Nejvíce se ale proslavila rolí Terezy Jordánové v nekonečném seriálu Ulice. V Ulici hraje již od samého začátku a nastoupila do něj v sedmnácti letech. Kromě seriálů se Tereza objevila také v několika filmových rolích. Zahrála si například v televizních filmech Zakletá třináctka, Svědomí Denisy Klánové nebo v životopisném dramatu Monstrum. Kromě herectví se věnovala i moderování pořadu Jak to vidí MasterChef 2019 a v roce 2020 zasedla za porotcovský stůl v pěvecké soutěži Superstar.

Podobně jako herecký kolega Patricie Jakub Štáfek se ve volném čase věnuje především sportu. Oblíbila si jízdu na kole, tenis nebo plavání. Jejím velkým koníčkem je péče o zvířata (v dětství toužila stát se veterinářkou). Už několik let se aktivně zapojuje do různých akcí pomáhajících opuštěným a týraným psům. Sama chová fenku Ritu. Od roku 2019 je jejím manželem dramaturg Tibor Pagáč.

Zdroj článku:
  • Autorský text