Herci, kteří ke své kariéře přišli náhodou

Herci, kteří ke své kariéře přišli náhodou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Máte sklep? A mohla bych ho vidět?“ Autorko této zlidovělé hlášky je Milada Ježková. Byla obyčejnou dělnicí, než se jednoho dne posadila do tramvaje vedle Jaroslava Papouška a Ivana Passera. Které další osobnosti přišly k roli omylem?

Charlize Theronová 

Vyrůstala v městečku Benoni v Jihoafrické republice. Otcem jí byl alkoholik a násilník, před zraky teprve patnáctileté Charlize ho její matka v sebeobraně zabila. Odmala toužila po slávě, ovšem jako hvězda baletu. Díky tomuto koníčku na sebe upozornila ve světě modelingu, který odjela studovat do New Yorku. Naneštěstí si zranila kotník a následky jí nedovolily v baletu pokračovat. K náhodě, která ji nasměrovala na filmovou dráhu, došlo v bance. Personál jí nechtěl proplatit šek, protože u nich neměla účet. Ona vzbudila takový rozruch, že si jí všiml zrovna přítomný castingový manažer a oslovil ji s nabídkou angažmá. Z drobných rolí se zanedlouho dostala k velkým projektům jako Ďáblův advokát (1997), Zrůda (2003), Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) nebo Rychle a zběsile 8 (2017). Randila s Georgem Clooneym a od roku 2005 najdete její hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. 

 

Marilyn Monroe 

V roce 1945 na příkaz prezidenta Harryho Turmana do továrny Radioplane dorazil armádní fotograf David Conover, aby nafotil atraktivní dívky na plakáty leteckou tématikou. Právě tehdy narazil na Marilyn Monroe, která ještě jako Norma Jeane Mortenson v továrně pracovala. Svým vzhledem i pracovitostí ho okamžitě zaujala. Od té doby jako modelka pózovala fotografům, Marilyn však měla vyšší, herecké ambice. Na filmových konkurzech se ale příliš nedařilo, do Hollywoodu ji katapultovalo až seznámení s filmovým agentem Hydem. Dále Marilyn není třeba představovat, stala se z ní jedna z nejvýznačnějších osobností všech dob.

 

Harrison Ford

Ford už jako náctiletý věděl, že se chce prosadit jako herec. Dělal pro to vše, co bylo v jeho silách, přesto role chodily jen zřídka a vcelku bezvýznamné. K opravdové příležitosti i jeho přivedla náhoda. Živil se jako truhlář a když mu v roce 1975 zavolal režisér George Lucas, nebylo to kvůli roli, ale kvůli truhlářské zakázce. Ford mu doma sestavil několik skříní a při tom ho Lucas nechal předčítat texty, které měly sloužit pro výběr herců do filmu Hvězdné války. Údajně tomu byl přítomen Steven Spielberg, který si všiml Fordova potenciálu a obsadili ho na roli Han Sola.