Jakub Gottwald slaví dnes narozeniny. Pamatujete na jeho epizodní roli v Ulici?

Jakub Gottwald slaví dnes narozeniny. Pamatujete na jeho epizodní roli v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínáte si, koho v Ulici hrál herec Jakub Gottwald, který 18. října oslaví své 38. narozeniny? Pokud ano, tak jste opravdu dobří. Jeho role totiž byla pouze epizodní. Hrál přítelkyni Karolíny Kynclové – Igora Tesaře. 

Role Igora Tesaře souvisela s rolí Libora Seidla 

Herec Jakub Gottwald hrál v Ordinaci v růžové zahradě i v Modrém kódu a také v Ulici. Na jeho účinkování v Ulici si ale nejspíš nevzpomenete. To byste se totiž museli vrátit do roku 2011, kdy na scénu nastoupil lékař Libor Seidl. S jeho rolí totiž postava Igora Tesaře souvisí a nebýt jeho minulosti, nejspíš by se v Ulici ani neobjevil.

Herec Jakub Gottwald tehdy nedostal příliš prostoru, protože si zahrál roli přítele Liborova milenky. Abychom všechny vztahy uvedli na pravou míru, musíme se vrátit k Liborovi a jeho úletu. Než se Libor Seidl přestěhoval do Prahy, podvedl svou ženu Martu se svou zdravotní sestrou Karolínou Kynclovou.

Respektive podváděl ji s ní opakovaně do té doby, než nevěra nějakým způsobem praskla. Manželka Marta se s manželem chtěla rozvést, ale dala mu šanci a přestěhovala se s ním do Prahy, aby začala znovu. Libor si myslel, že tímto konflikt urovnal a má šanci na nový začátek. Jenže to se spletl. Karolína, o které se do té doby v Ulici jen mluvilo, se divákům později také ukázala. 

Martin Pechlát si zahrál roli nevěrníka Libora Seidla, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Karolínu Kynclovou hrála herečka Eva Kodešová. V Ulici se objevila proto, aby vyhledala Libora Seidla. Ačkoliv se jí v tom Amálka snažila zabránit, s Liborem se nakonec sešla. Důvodem bylo její těhotenství. Ukázalo se, že Liborova nevěra nemůže být zahlazena, protože z ní vzniklo dítě. Tuhle zprávu už Marta neunesla a s Liborem se rozešla. To je však teprve jen začátek příchodu Igora Tesaře na scénu. Libor, který prohrál boj o manželství s Martou, se nechtěl vzdát zároveň i nenarozeného dítěte, a proto se rozhodl s Karolínou nějak vycházet a na výchově se podílet. Jak se ale ukázalo, nemělo to pro něj být lehké. 

Ačkoliv už měli vyklizené pole, Libor s Karolínou se dohromady nedali. Na výchově dítěte se však Libor podílel. Díky tomu se setkal i s novým přítelem Karolíny. Ti dva měli na výchovu docela odlišný názor, a proto se často dostávali do konfliktu. Role Igora Tesaře však byla jen epizodní. Vidět jste ho mohli zhruba ve 26 dílech Ulice.

Igor Tesař se z Ulice vytratil stejně nenápadně, jako do ní přišel 

Igor Tesař v Ulici působil tak krátce, že si na něj většina diváků nejspíš ani nevytvořila názor. Zkrátka jen doplňoval děj a tak trochu čeřil vody. Jeho postava se ze seriálu vytratila stejně nenápadně, jako se v něm objevila. V Ulici dlouho nesetrvala ani Karolína a podobný osud čekal také na smolaře Libora Seidla. 

Zdroj článku:
  • Autorský text