Doktor Seidl z Ulice trénuje kámoše v Národní házené

Doktor Seidl z Ulice trénuje kámoše v Národní házené
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin Pechlát se do srdcí diváků zapsal mimo jiné jako doktor Libor Seidl ze seriálu Ulice. Z poslední doby zmiňme např. seriály Co ste hasiči a Hvězdy nad hlavou, kde vynikl jeho komediální talent. Nejnovějším humorným seriálem, kde ho můžete vídat, je Národní házená.

Nevěra, nečekaný syn a zklamání v lásce

V Ulici hrál Martin Pechlát doktora Libora Seidla, jenž do seriálu vstoupil s manželkou Martou a synem Mikulášem. Otevřel si zde ordinaci, kde mu jako zdravotní sestra pomáhala jeho matka Amálka, která se později dala dohromady s Vlastimilem Peškem.

Dříve Libor pracoval v nemocnici a v té době manželku podvedl se zdravotní sestrou Karolínou, jež mu porodila syna Adama. To byl také důvod, proč ho Marta opustila. On si za nějaký čas našel novou přítelkyni, Libušku Nekonečnou, ale naneštěstí mu utekla s hercem Jakubem. Libor propadl depresi, odešel z ordinace a zcela zmizel ze seriálu.

Sociální sítě? Jediná síť, kterou zná, je ta na brance

Národní házená je nový komediální seriál vyprávějící o skupině kamarádů z TJ Sokol Nejdek, kteří v 90. letech vyhráli mistrovský titul v národní házené. Po mnoha letech obdrží každý z nich pozvánku na první klubové mistrovství veteránů v tomto jedinečném sportu v Seredi na Slovensku. Přestárlí pánové tak musejí zapomenout na své pohodlí, práci i chlastání a pod heslem „Míč v ruce, národka v srdci“ začít s pořádným tréninkem. Dostat se znovu do formy ale nebude vůbec jednoduché.

Martin Pechlát, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Tým s nevalnou morálkou a ještě mizernější fyzičkou se snaží inspirovat bývalý kapitán Antonín Haas řečený Hugo, jehož ztvárňuje Martin Pechlát. Učitel tělocviku na základní škole a naprostý antitalent, pokud jde o počítače a techniku obecně, nezvládne už ani jeden obyčejný dřep.

Respektive udělat ho dokáže, ale zvednout se pak ze země je kumšt. Pojem sociální síť vůbec nezná, každý den bojuje s tiskárnou a znechuceně pozoruje žáky, jak venku před školou hrají florbal, takovou pitomost, která ani nemá jasně daná pravidla! Naproti tomu národní házená je Hugovou srdeční záležitostí. Pozvánka na mistrovství veteránů mu poskytne nový životní cíl.

V touze znovu zažít nádherný pocit vítězství neúnavně cepuje své zadýchané a nemohoucí přátele, a to i přesto, že ani nemají peníze na nové dresy, uspokojivý míč nebo na hřiště, kde by mohli hrát. Podaří se jim splnit si velký sen a nevypustit u toho duši?

 

Zdroje: