Malá ochutnávka dalšího dílu seriálu Hořký svět: Máma to synům moc neulehčí, ale co zmůže, když se i farář stane v pivovaru podílníkem

Malá ochutnávka dalšího dílu seriálu Hořký svět: Máma to synům moc neulehčí, ale co zmůže, když se i farář stane v pivovaru podílníkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Malá ochutnávka dalšího dílu je tady, ale určitě neprozradíme vše, ať se máte na co těšit. Malé město má celou řadu výhod, ale také je nutné počítat s tím, že jen málo věcí lze utajit. O plánech Štěpána a Michala už ví celé městečko –⁠ a kromě jejich matky a Štěpánovy manželky jsou lidé na bláznivý projekt zvědaví.

Hana (matka Štěpána a Michala) má ve věci jasno a svůj podíl hodlá prodat. O synech si myslí, že jsou úplní blázni a že to nezvládnou. Dává přednost penězům a klidu. Jenže to vypadá, že Štěpán s Martinem našli velice účinný způsob, jak potencionální kupce odradit. I když to bylo trochu nečestné, nesporně to bylo i zábavné. Ale podcenili matku, pokud si mysleli, že jim jejich klukovinu odpustí.

Vízner má však pochybnosti, zda se ve svém rozhodnutí neukvapil. Nevadí mu, že zrušil penzijní spoření, aby mladým dobrodruhům pomohl, ale má pochyby o tom, zda zvládne úkol, který si na sebe vzal, a dokáže vařit pivo, aniž by ho ochutnal.

Ale místní farář (Václav Kopta) ho opakovaně ujišťuje, že právě to je jeho posláním, a proto dostal od Boha dar, že umí uvařit výborné pivo. Bývalého sládka také trápí rozepře s dcerou Terezou, která má strach, aby se otec v pivovaru nevrátil k pití.

farář a Vízner, zdroj: FTV Prima

Ženský pohled na věc komplikuje vztah i Štěpánovi.

Veronika se bojí, že kvůli podnikání by mohli přijít i o dům, což je jediný majetek, který mají. Rozvod vidí jako jedinou ochranu toho, aby zařídila synovi alespoň jistou střechu nad hlavou. Jenže právník, který s nimi o rozvodu hovoří, brzy pochopí, že manželé potřebují spíše psychologa než právníka. Je evidentní, že nedostatek lásky pár netrápí, jen mají obtíže, které musí vyřešit.

Štěpán pochopí, že musí manželku i syna vzít do pivovaru a snažit se jim ukázat, jak vidí budoucnost svýma očima. Malý Honza roztaje hned, když si vyleze na komín, ale manželka bude „tvrdší oříšek“. Odolá svodům šarmantního trenéra z loděnice?

Vízner podnikavé bratry moc nepotěšil, když se dozvěděli, co se musí nakoupit, aby mohl začít vařit. Štěpán tak může zúročit své zkušenosti z práce v bankovnictví a přijít na to, jak celý projekt financovat.

A samozřejmě se vždy na správném místě objeví dobrácká matka, aby jim to trochu zkomplikovala.

Zdroje článku: