„Seinfeld“ je dodnes jeden z nejúspěšnějších sitkomů všech dob. Teď jsou všechny díly na Netflixu, ale co dělají herci dnes?

„Seinfeld“ je dodnes jeden z nejúspěšnějších sitkomů všech dob. Teď jsou všechny díly na Netflixu, ale co dělají herci dnes?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celkem 180 epizod, 9 řad a revoluční humor. To jsou vlastnosti sitkomu „Seinfeld“ od a s americkým stand-up komikem Jerry Seinfeldem. Jejich každodenní šílenosti bavily několik generací a od letošního roku lze seriál najít i na Netflixu. Ale co dělají herci dneska, přes 20 let po konci seriálu?

Jerry Seinfeld – Jerry Seinfeld

Když show skončila, Seinfeld se vrátil do New Yorku a ke svým stand-up komediálním kořenům. Své turné po seriálu natočil jako komediální speciál pro HBO, to bylo dokonce nominováno na Emmy.

V roce 2012 vytvořil webovou sérii „Comedians in Cars Getting Coffee“. Tam představoval Seinfeld významné komediální hosty, kteří se proháněli ve veteránech, než se zastavili na kávu. Série se stala tak populární, že ji začal vysílat Netflix. Tam Seinfeld později uzavřel smlouvu na dva stand-up speciály a komedii „Jerry Before Seinfeld“.

Michael Richards – Cosmo Cramer

V roce 2000 si Richards zahrál hlavní roli ve svém vlastním pořadu „The Michael Richards Show“ na NBC, která ale byla zrušena krátce po svém debutu.

Vrátil se ke stand-upu, jenže v roce 2006 si nadělal do vlastních bot, když začal rasisticky nadávat na skupinku v publiku, která mu drze mluvila do výstupu. Incident byl zachycen na videu a vedl k dočasnému ukončení stand-up turné.

Richards se tři roky po tomto incidentu objevil v pořadu „Curb Your Enthusiasm“ od spolutvůrce „Seinfelda“ Larryho Davida. Mezi další televizní role patřila role Franka v sitcomu „Kirstie“ a vystoupení v romantické komedii „Faith, Hope & Love“ z roku 2019.

 

Julia Louis-Dreyfusová – Elaine Benesová

Kariéra Louis-Dreyfusové se po ukončení seriálu pořádně rozjela. Svůj komediální talent ukázala ve své vlastní show „Nové trable staré Christine“. Za tento pořad dokonce získala cenu Emmy.

Louis-Dreyfusová na to navázala a zahrála si americkou viceprezidentku Selinu Meyerovou v komedií „Viceprezident(ka)“ I zde byla velmi úspěšná, tato role jí vynesla rekordních šest po sobě jdoucích cen Emmy.

Jako třešnička na dortu se v roce 2021 poprvé objevila jako Valentina Allegra de Fontaineová v Marvelově vesmíru.

 

Jason Alexander – George Costanza

Alexander po „Seinfeldu“ nedokázal navázat na úspěch seriálu. Jeho prvním projektem po skončení show byl sitkom „Bob Patterson“, jenž byl po pěti dílech ukončen. V průběhu let se několikrát ukázal v jednodílných výstupech v nejrůznějších seriálech, např. ve „Přátelé“, „Star Trek: Vesmírná loď Voyager“, „Monku“ a „Myšlenky zločinců“.

V letech 2007 až 2013 se vrátil na Broadway jako umělecký ředitel losangeleské Reprise Theatre Company. Proto se poté začal spíše zajímat o divadlo.

Mezi jeho nejnovější práce patří pravidelné výstupy v seriálech „Úžasná paní Maiselová“ a v „Mladém Sheldonovi“.

 

Zdroj: