Bruno v pondělní Ulici přitáhne k Báře ďábelské křeslo a Erik uvidí mámu s Prokopem

Bruno v pondělní Ulici přitáhne k Báře ďábelské křeslo a Erik uvidí mámu s Prokopem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro Klímovy nebude nový týden o nic lepší než předchozí. Pro Báru rozhodně nezačne příjemně a bude to trochu Brunova vina, i když původně měl v plánu svou přítelkyni rozptýlit. Jak se říká, pro dobrotu na žebrotu. Ani Sonino tajné štěstí zřejmě nepotrvá dlouho. Erik totiž uvidí, co vidět neměl.

Bruno připomene Báře hrůzný zážitek

Všichni Klímovi se strachují o roztržitou Ivu, ale ani Bára na tom není psychicky nejlépe. Bruno by ji rád něčím rozveselil a potěšil, nenapadne ho však nic lepšího než přitáhnout jí domů zakleté křesílko, kterým vlastně ta noční můra začala. Z nějakého důvodu si mladík myslí, že jeho přítelkyně bude nadšená z připomínky otřesného prožitku, a tak se domluví s Vítkem, aby mu podepsal papíry pro policii. Do auta, v němž je křesílko dosud uložené, by totiž jinak nemohl mít přístup.

Když Bruno poprosí Báru, aby zavřela oči, a rovnou ji usadí do křesla, dočká se reakce, kterou nečekal, ale jistě ji předvídat měl. Dívka zděšeně odskočí, celá se rozklepe hrůzou a prohlásí, že to hrozné křeslo nechce už nikdy vidět. Spojuje si ho s obtěžováním třemi opilými muži a následnou autonehodou. Že Bruna tahle možnost vůbec nenapadla, tomu se snad ani nechce věřit, ale je to tak. Omluví se a křesílko opět odnese do auta s tím, že ho buď prodá, někomu daruje nebo zkrátka vyhodí.

Bára si uvědomí, že byla možná zbytečně hysterická. Však také okamžitě Bruna ujistí, že si jeho původního záměru velmi cení, i když to nevyšlo tak, jak doufal. Nechtěla by, aby se na ni zlobil nebo aby byl smutný proto, že se mu překvapení nevydařilo. Zapřemýšlí tedy, jak by mohla naopak ona potěšit jeho. Sbalí si do batohu pár věcí, včetně karimatek, a později za Brunem vyrazí do Coolny, aby mu oznámila, že je oba čeká dobrodružné přespávání. Kde? V jejich novém bytě.

Pan profesor a máma se k sobě nějak moc mají

Před pár dny Erik náhodou uviděl, jak podezřele přátelsky se profesor Junek chová k jeho mámě. Soňa tehdy prohlásila, že se nejednalo o nic jiného než kamarádské gesto. Už v pondělí ale Erik a jeho spolužák Kolda zahlédnou Soňu a Prokopa na školní chodbě při něčem, co by se rozhodně dalo označit za víc než přátelské chování.

Zamilované úsměvy, letmé doteky… Tady něco hodně nehraje! Jak dá Erik mámě najevo, co si o tom všem myslí? Pravděpodobně dalším velkým průšvihem, kterým na sebe opět přitáhne pozornost. A to už si Soňa naivně myslela, že mezi nimi panuje příměří.

Ve vztahu s Prokopem to každopádně paní zástupkyni klape, alespoň zatím, dokonce tak, že by o něm chtěla říct manželovi. Jen ať vidí, že je zase šťastná! Prokopovi se to však nezdá rozumné, mohla by kvůli tomu mít nepříjemnosti při rozvodu.

Eddie a Otík nechápou, že tahle podivná zamilovanost Prokopa ještě nepustila. Začátky jsou ale vždycky žhavé a vzrušující, tak možná proto. Pánové to budou důkladně rozebírat v Coolně, aniž by brali ohledy na Magdu, jež nijak netouží poslouchat řeči o lásce Prokopa a Soni.

Zdroj článku:
  • Autorský text