Ulice: Magda si dovolila potrestat Erika v klidu a bez křiku. Soňa ji proto obviní z touhy po pomstě

Ulice: Magda si dovolila potrestat Erika v klidu a bez křiku. Soňa ji proto obviní z touhy po pomstě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda vzala trest za Erikův průšvih s počmáranými dveřmi do vlastních rukou. Otázkou je, zda neudělala chybu, když chlapci slíbila, že mámě o tom nepoví. Soňa věří, že má jako rodič právo vědět, proč někdo trestá jejího chlapečka. Ireně namluví, že to Magda dělá, aby se mstila.

Soňa se vzteká, ale Magda bere věci s grácií

Erik se na nové škole snaží uvést jako největší drsňák pod sluncem. Tváří se, že má vše na háku a že si z matky zástupkyně nic nedělá. Mstí se jí za to, že ho nechala převést na jinou školu, čímž ho vytrhla z kruhu přátel. Zdá se, že mladík nestojí o navazování nových kamarádství na gymnáziu, kde jeho máma pracuje. Naopak dělá všechno proto, aby si spolužáky držel od těla a aby Soně co nejvíc zavařil. Odmlouvá profesorům, ulévá se z vyučování, dokonce začne ničit školní majetek.

V nejnovějších dílech počmáral dveře dívčích toalet fixem, při čemž ho přistihla Magda. Rozhodla se ho potrestat způsobem, který mu měl udělit výchovnou lekci, aniž by byl nepřiměřeně přísný. Chtěla mu tak dát šanci se napravit, dokud je čas. Slíbí mu proto, že o jeho činu pomlčí, pokud dveře vyčistí.

Při výkonu uloženého trestu ale Magdu s Erikem nachytá paní ředitelka, která o celé věci informuje Soňu. Následný výbuch vzteku paní Čechové, jež nedokáže přenést přes srdce, že si Magda dovolila něco nařizovat jejímu synáčkovi, je přehnaný a zbytečný. Soňa je přesvědčená, že se jí kolegyně chce pomstít a že synův průšvih měla řešit úplně jinak – říct o něm rodičům. Ti už by se sami postarali o výchovný trest. Škola je tu ale přece od toho, aby vychovávala, to si ostatně myslí Irena i Prokop. Na čí stranu se v tomhle sporu přiklánějí diváci?

Magda a Erik si slíbili, že po vyčištění dveří nebude třeba informovat mámu.
Magda a Erik si slíbili, že po vyčištění dveří nebude třeba informovat mámu. | Zdroj: TV Nova

„Magda se zachovala lidsky, ale i profesionálně. Nakonec v ní ten kluk najde oporu. Chlapec je hodný, akorát má matku, která je úplně mimo – magor a kariéristka. Doma to kluk nemá vůbec lehké, proto takto vyvádí, hledá lásku a porozumění a myslím si, že to právě najde v Magdě, možná i u Otíka a Eddieho,“ uvažuje fanynka seriálu u příspěvku na sociálních sítích.

„Podle mě se zachovala profesionálně. Ví, že Erik je tu nový, a nechce ho zbytečně shazovat před spolužáky. Vyřešila to v klidu, na rozdíl od hysterické Soni. Ta jí neprávem vynadá. Chudák Magda,“ uvádí další divačka a většina ostatních s tímto postupem souhlasí.

Alkohol ve škole a Sonina žárlivost

Magda se projevila jako férová a příkladná pedagožka, zatímco Soňa hysterickým přístupem jen vtlouká další hřebíčky do rakve své uhynulé popularity. Možná scenáristé i sama Lucie Vondráčková doufali, že s příchodem Erika se názory diváků na Soňu změní. Že ji uvidíme nejen jako záludnou intrikánku, ale také jako starostlivou mámu, vyčerpanou nefunkčním manželstvím a hledající lásku u Prokopa. Diváci pro ni ale žádné pochopení nemají. Naopak si na všem najdou důvod k ještě větší nenávisti.

Magda je lepší pedagožka než Soňa matka. Peleší se s Prokopem a na syna nemá čas. Potom si zlost vylévá na Magdě.

V nejnovějších epizodách si Erik troufne přinést do školy alkohol. Jediný Otík získá podezření, že v jeho placatce není obyčejná voda. Podaří se mu dokázat, že mladík má upito? A jak se Prokop vypořádá se Soňou, která začne žárlit na Magdin přátelský vztah s ním i s jeho tátou?

Erik si zadělává na další malér.
Erik si zadělává na další malér. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: