Locked Down (2021) je další komedie o lockdownové partnerské krizi

Locked Down (2021) je další komedie o lockdownové partnerské krizi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě před rokem by byla komedie o dvou lidech nucených trávit celé dny společně v jednom bytě poměrně ojedinělou a zajímavou záležitostí. Takové příběhy se ale záhy staly realitou a brzy se jimi inspirovalo až neúměrné množství filmových tvůrců.

Ocitáme se uprostřed pandemie koronaviru. Anne Hathaway (Deník princezny, Interstellar) v roli Lindy a Chiwetel Ejiofor (Dvanáct let v řetězech, Marťan) jako Paxton jsou manželé, jejichž vztah se během pandemie řítí do krize. Snad všichni jsme ve snaze utéct ze stereotypu, který opatření přinesla, hledali nějaká rozptýlení. 

Paxton kvůli svému rejstříku není schopen sehnat lepší práci než pozici řidiče kamionu. V důsledku uzavření obchodů a služeb však i práce pro kamioňáky ubývá. Několik řidičů, včetně Paxtona, stále zůstává vyhrazeno pro dovoz zboží vysoké hodnoty. V rámci toho ho ředitel požádá, aby vyřídil jednu extrémně hodnotnou zakázku pod falešnou identitou. 

Na druhé straně Linda je generální ředitelkou úspěšné módní společnosti, dostane za úkol vyklidit zásoby zboží v obchodním domě Harrods a zřídit zde bezpečnostní stanoviště. Každý pracuje na svém, než jim oběma dojde, že se jejich práce překrývá - Paxton má jet v daný den právě do tohoto obchodního centra. Linda mu prozradí, že je v Harrods ukrytý diamant v hodnotě 3 milionů liber, který si má vyzvednout anonymní kupec z New Yorku. Zároveň je ale v domě ukrytý jeho duplikát. Dvojice se rozhodne kusy zaměnit, ten falešný poslat kupci a zmocnit se toho pravého. 

Autorem scénáře je Steven Knight, který stojí také za seriálem Gangy z Birminghamu. Režie se ujal Doug Liman, známý zejména pro sci-fi Na hraně zítřka (2014). Film byl poprvé ohlášen v září minulého roku a koncem stejného měsíce začalo natáčení. Natáčení vzhledem k časovému presu a omezenému rozpočtu trvalo pouhých 18 dní. Právě omezené možnosti jsou na filmu dost znát a neoddiskutovatelná světlá místa a humorné chvilky jsou nahrazené scénami, které působí nedotaženě, což není pro osobnost, jakou je Doug Liman, typické. Film můžete od 14. ledna zhlédnout na HBO Max.