Nejhorší matky z českých filmů. V téhle rodině byste žít nechtěli

Nejhorší matky z českých filmů. V téhle rodině byste žít nechtěli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když si kdokoliv z nás představí ženu matku, jistě se mu vybaví nekonečná láska a péče. To ale rozhodně neplatí u některých filmových matek, které jsou spíš k vzteku nebo vyvolávají strach. Podívejte se na 3 nejhorší matky, které hrají v českých filmech tu nejhorší hlavní roli rodiny.

První místo vyhrává macecha Popelky

Tři oříšky pro Popelku vyhrávají na plné čáře první místo s rolí nejhorší matky všech dob. Klidně bychom mohli i pominout vztah mezi Popelkou a její macechou. Ten je totiž naprosto přesný podle pohádkové vzoru macechy a dcery. Šikana a absence vřelého vztahu by ani v dnešní době žádné dospívající mladé dívce nepomohla k dobrému psychickému stavu.

Co ale nelze pominout už vůbec, je vztah matky se svou biologickou dcerou. V dnešní době bychom k tomuto vztahu nejspíš řekli, že se matka snaží vykompenzovat svá bolavá místa právě na své dcerce. Matka se s největší pravděpodobností vždy chtěla stát mocnou a velmi bohatou, jelikož se jí to ale nepovedlo, snaží se vše dohnat skrze svou dceru.

Matka generál ze Slunce, seno…

Marie Škopková je rozhodně nejpopulárnější hlavní rolí a matkou ve známé trilogii Slunce, seno… S touto matkou ale rozhodně jednu rodinu sdílet nechcete. Matka Škopková sice svou rodinu má nejspíš ráda, také pro ni dělá kdeco. Ale její svérázný postoj generála celé rodiny z ní rozhodně empatickou maminku nedělá. Pro facku dětem nebo manželovi nejde daleko – a váš osobní názor ji rozhodně zajímat nebude.

Simona v Comebacku není nejlepší verzí matky

Posledním typem hrozné matky na české scéně je Simona ze seriálu Comeback. Simona se o své dvě děti, dvojčata, rozhodně nestará tak, jak by měla. Vždyť sama měla už několik potyček se sociálkou. Její styl výchovy, kdy pořádně ani neví, kde její děti jsou, co dělají nebo jaká bude jejich večeře, rozhodně nepatří mezi ty nejpečlivější.

Tak co, která z těchto filmových matek je pro vás ta nejhorší? A ve které rodině byste se vy určitě nechtěli objevit? Myslíme si, že můžete být opravdu rádi za svou, méně slavnou, rodinu.