Iva se vyrovnává s následky děsivé autonehody. Něčím podobným si v Ulici prošla řada postav

Iva se vyrovnává s následky děsivé autonehody. Něčím podobným si v Ulici prošla řada postav
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva a Petr Boháčovi, Tereza a Matěj Jordánovi nebo Bruno Taubr, ti všichni mají nepříjemnou zkušenost s hrozivými bouračkami. Dokonce i samotná Iva Klímová, která se právě z vážné autonehody marně vzpamatovává, už jednou za volantem chybovala, když srazila Kaštana. Zavzpomínejte na další případy.

Klímovi prožívají v těchto dnech hotové peklo

Když si Iva a Bára pojedou vyzvednout křesílko, v parkovacím domě narazí na podnapilé mládence. Trojice se zdá být prostě jen veselá a otravná, ale situace se rychle přehoupne z neškodného laškování do noční můry. Všichni tři začnou být dotěrní a vylekaná děvčata se pokusí naskočit do auta a ujet. Jeden z kluků však přidrží Báře dveře, zatímco druzí dva se budou dobývat k Ivě. Ta v panice šlápne na plyn a jednoho mladíka srazí. Zděšená Bára ji zkusí přemluvit, aby prorazila závoru a z místa činu ujela, ale to si Iva nedovolí. Naopak sebere odvahu a couvne zpátky ke zraněnému muži, k němuž se během chvíle seběhnou policisté i záchranáři.

„Pro diváky Ulice jsou dopravní nehody nebo jiné akční scény v seriálu vždy velkým zpestřením. Stejně tak tomu je i pro samotný štáb a herce, když se tyto scény natáčejí. Všichni to berou jako velkou výzvu, protože obvykle jde o složitá natáčení, která se pečlivě plánují a připravují několik měsíců předem. Pro všechny na place to je možnost ukázat svou profesionalitu i užít si tuto pověstnou třešničku na dortu při výrobě nových epizod Ulice,“ řekla producentka Janka Maršíková.

Jak Iva před časem srazila Kaštana
Jak Iva před časem srazila Kaštana | Zdroj: TV Nova

Nejedná se ani zdaleka o první autonehodu v Ulici

Nekonečný seriál je tu s námi déle než 18 let. První vážnější bouračku vnesli scenáristé do života manželů Boháčových v březnu 2007, na což si zřejmě vzpomenou jenom nejvěrnější diváci s dobrou pamětí. Psychicky labilní Eva (Markéta Tanner) neunesla rozpad manželství a možnou ztrátu dcery Anežky (Nikola Hronová), proto vědomě srazila manžela Petra (Pavel Kříž) přímo na uličním náměstíčku. Skončila na psychiatrii a on málem přišel o zrak. O rok později se Petr účastnil další nehody, kterou sám zavinil. Místo herců při natáčení zaskočili zkušení kaskadéři.

Nehoda, při které byl sražen Petr Boháč
Manželka srazila autem Petra Boháče. | Zdroj: TV Nova

Ještě hrozivější byla autonehoda, která potkala Terezu (Patricie Pagáčová), Máru (Kryštof Rímský) a Sašu (Tereza Nekudová) v květnu 2008. Saša se nechala rozptýlit opilým Márou a nezvládla řízení, na což Tereza doplatila vážným zraněním. Tuto i výše zmíněnou nehodu Boháčových režíroval Patrik Hartl a také v tomto případě byli herci nahrazeni kaskadéry. Štáb měl k dispozici jediné auto, a tak bylo zapotřebí natočit událost hned napoprvé.

Chvíle před nehodou Terezy, Máry a Saši
Chvíle před nehodou Terezy, Máry a Saši | Zdroj: TV Nova

Další nehoda postihla Matěje (Jakub Štáfek), a to v lednu 2019, kdy mu pod kola vběhl budoucí tchán Václav (František Kreuzmann), aniž by se rozhlédl. Na starost ji měl režisér Jakub Wehrenberg, s nímž se Štáfek dohodl, že bude řídit sám bez asistence kaskadéra. Potřebné zkušenosti nasbíral během natáčení krimi seriálu Specialisté.

V Ulici došlo rovněž ke smrtelným nehodám, které však nebyly ukázány. Roku 2016 při jedné zahynul Richard Weber (Johan Mádr), v květnu 2018 pak boural Robert Bláha (Vuk Čelebić).

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text