Tereza Nekudová slaví narozeniny. V Ulici si střihla roli svérázné Saši

Tereza Nekudová slaví narozeniny. V Ulici si střihla roli svérázné Saši
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už je to řada let, ale třeba si ještě vzpomenete na postavu Saši Třešňákové, alespoň v souvislosti s plachým policistou Kamilem Bařinkou nebo s vážnou autonehodou, jíž se účastnili Kryštof Mareček a Tereza Jordánová. Představitelka Saši dnes slaví 44 let.

Tereza Nekudová je dcerou Marie z Ulice

Herečka a zpěvačka Tereza Nekudová se narodila 5. února 1979, letos tedy oslaví 44. narozeniny. Je dcerou Jitky Smutné, která v seriálu Ulice aktuálně hraje Blančinu matku Marii.

Ta si, jak jistě víte, vzala za ženu Jolanu a jen kvůli ní je ochotná nějakým způsobem tolerovat odporného Luďka, jemuž by jinak nemohla přijít na jméno. Jolanina dcera Vanda se totiž s Luďkem zasnoubila, a tak Marii a vlastně ani Blance nezbývá než pro blaho rodiny odložit spory z minulosti.

S maminkou Jitkou, TK k Letní scéně divadla Ungelt. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V Ulici svedla policistu a bourala s Márou a Terezou

Možná si vzpomenete, že i samotná Tereza Nekudová se v Ulici kdysi objevila, a to v roli svobodomyslné a ztřeštěné Alexandry Třešňákové. Nezávislá Saša si vždycky ráda užívala pozornosti svého okolí. Kamkoli přišla, vzbudila všeobecný zájem. Jejímu šarmu jen málokdo odolal a ona si to zatraceně dobře uvědomovala. Zakoukal se do ní i nesmělý policista Kamil (Václav Rašilov), jenž kvůli ní dokonce porušil pravidla, když ji kryl během vyšetřování vážné autonehody.

Pamatujete na onu velkou bouračku, jejíž součástí byli i Kryštof Mareček a Tereza Jordánová? Tenkrát byli ještě úplní cucáci, kteří vyrazili do víru velkoměsta a přehnali to s pitím – tedy hlavně Mára (Kryštof Rímský). Původně měl řídit, ale vzhledem k jeho stavu se volantu chopila kamarádka Saša, přestože byla v podmínce. Žádnou chybu vlastně neudělala. K nehodě došlo kvůli tomu, že Mára v autě dost vyváděl. Nejhůře to odnesla Tereza (Patricie Pagáčová), která upadla do bezvědomí.

Kamil věřil, že Saša za mříže nepatří, a tak jí pomohl. Nevěřil ale, že by někoho tak atraktivního a zajímavého, jako je ona, mohl skutečně zaujmout, a tak ho upřímně překvapilo, když se sblížili a skončili v posteli. Z jejich čerstvého vztahu vůbec nebyl nadšený Kamilův zásadový otec, kapitán Vojtěch Bařinka (Bořivoj Navrátil). Se synem se kvůli dívce pohádal.

Hraje v divadle i seriálech, ale hlavně zpívá

S maminkou Jitkou si Tereza Nekudová zahrála např. v usměvavé, konverzační komedii Dveře aneb Pane, vy jste náhoda! Nebo v rodinném komediálním filmu Ten, kdo tě miloval (2018). Tereza dále účinkovala v komedii Jak ukrást Dagmaru (2001) a v řadě českých seriálů, i když spíše jen jednorázově ve vedlejších rolích: První republika (2014), Rapl (2016), Doktor Martin (2016), Modrý kód (2017), Krejzovi (2018–2019), Policie Modrava (2019) nebo Odznak Vysočina (2022) ad. Spíše než herectví se ale věnuje zpěvu. Zajišťuje hudební spolupráci některým divadelním představením a hostuje v pražských divadlech.

Tereza Nekudová na premiéře muzikálu Freddie. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

K jejím 44. narozeninám Tereze Nekudové přejeme další krásné role nejen na divadelních prknech, hodně štěstí a úspěchů.