Pamatujete, jak probíhala adopce Emy?

Pamatujete, jak probíhala adopce Emy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to už dávno, co si Bedřich s Aničkou k Frantovi adoptovali i Emu. Málomluvnou vyplašenou holčičku adoptovali díky Frantovi, kterého si v dětském domově jako jediného zamilovala. Když pak Franta z dětského domova odcházel a nechával ji tam, znamenalo to pro ni konec světa. Naštěstí Anička s Bedřichem přistoupili také k adopci Emy. 

Franta se za Emu přimluvil, díky čemuž získala nový domov 

Když Anička s Bedřichem procházeli procesem adopce u Franty, seznámily se v dětském domově také s Emou, která byla Frantovi neustále na blízku. Franta pro ni znamenal bezpečný přístav. Bylo to traumatizované děvčátko, které opustila jeho maminka (ta se v seriálu později objevila), protože musela nastoupit do vězení.

Franta měl Emu moc rád a nechtěl ji v domově nechávat. Anička s Bedřichem sami viděli, že by opuštění pro Emu znamenalo další trauma. Rozhodli se tedy, že si holčičku adoptují taky. Koneckonců, jedním procesem adopce už zdárně prošli, a tak už alespoň tušili, že to nebude procházka růžovým sadem. A ona nebyla. 

Ema si dlouho zvykala na novou rodinu, ale Liškům se povedlo ji rozmluvit 

Také Eminu adopci Liškovi překonali a mohli si tiché děvčátko odvézt domů k Frantovi. Ema byla štěstím bez sebe, protože to pro ni znamenalo, že bude mít konečně svou vysněnou rodinu, a hlavně bude nablízku Frantovi, ke kterému byla citově připoutaná. I přes toto štěstí však Emě trvalo docela dlouho, než se na svou novou situaci adaptovala a než si na rodinu zvykla.

I po tom, co přišla k Liškům domů. byla velmi zamlklá a vyplašená. Zkrátka potřebovala více času a lásky a tu pro ni Anička s Bedřichem měli. Nakonec se Ema rozmluvila. Aničku s Bedřichem si zamilovala a konečně se svobodně nadechla. V tu chvíli však ještě ani netušila, že se s ní svět otřese znovu, a to když se v jejím životě objeví její biologická matka a bude ji chtít zpět do péče. 

Zdroj článku:
  • autorský text