Tohle jsou 4 letošní počiny Davida Attenborougha. Jak se vám líbí?

Tohle jsou 4 letošní počiny Davida Attenborougha. Jak se vám líbí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sir David Attenborough je i ve svých 94 letech stále aktivním a neúnavným dokumentaristou. Po celý svůj život se snaží o popularizaci přírody a v posledních letech se stále více zabývá tím, že je nutné sdělit široké veřejnosti, že planetu máme jen jednu. Letos vznikly 4 dokumenty, které tento velikán ze stanice BBC natočil.

Art of Arts

Dokumentární televizní seriál v režii Marka Batese vypráví příběh přínosu, který mají speciální programy na kulturu vysílání. V tomto seriálu se představují významné osobnosti britské televizní tvorby jako jsou Joan Bakewell, Melvyn Bragg, nebo právě David Attenborough. V dokumentu se tak prochází významné milníky televizní kultury.

David Attenborough: Život na naší planetě

Dokumentární počin v délce trvání 83 minut vás přenese do současného díla Davida. V tomto počinu se ohlíží za svým dokumentaristickým životem a dotýká se tématu historie vývoje života na naší planetě. Je velmi znepokojen tím, že jsme přišli o velkou část divočiny. Kromě konstatování jasného faktu se ale David snaží vysvětlit široké veřejnosti svou vizi pro budoucnost Země.

Wild Karnataka

Dokumentární film natočený v ultra-HD představuje biodiverzitu svazového státu Karnátaka v jihozápadní části Indie. Jeho západní část je omývána břehy Arabského moře. Materiál zde natočený je unikátním svědectvím přírodního a historického bohatství tohoto regionu. David Attenborough jej provází svým slovem.

Extinction: The Facts

Hodinový dokument natočený pro stanici BBC One uvádí do kontextu více než milion druhů, kterým na planetě hrozí vymření, a dopad této nerovnováhy v biodiverzitě na život člověka. Osvětluje vliv, jaký má biodiverzita na klima i na to, že s biologickou nerovnováhou na planetě přichází mnohem větší riziko vzniku pandemických nemocí.

Zasloužilý dokumentarista se neúnavně snaží popularizovat vědu i ve svých 94 letech.