Liškovi z Ulice a jejich smutné a podivné vztahy

Liškovi z Ulice a jejich smutné a podivné vztahy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodinu Liškových mohli diváci u televizních obrazovek potkávat každý podvečer. Lze říct, že tato rodina má jednu z nejbarvitějších dějových linek v seriálu Ulice. Řeší nevěru i adopci. Rodina Liškových v seriálové Ulici bydlí dodnes.

Jaká dramata připravili scenáristé Ulice pro Liškovy?

Anička Lišková a Béda Liška patří ke stálicím Ulice. Objevili se v ní na samém začátku, kdy se Anička dala dohromady s Bedřichem, kterého zrovna propustili z vězení. Anička bohužel nemůže mít vlastní děti, a proto nemá nic proti tomu adoptovat malého Františka (Matyáše Valentu) – syna Bedřicha a vyléčené narkomanky Zuzany Hrubé, která se o syna nemůže starat a s Bedřichem nežije. Časem si z dětského domova osvojí také Emu Toužimskou (Anna-Marie Valentová).

Jako každou běžnou rodinu i seriálovou rodinu Liškových potkávají nejen radosti, nýbrž i strasti. Rodina se musí vyrovnat s náročným kolotočem adopční péče a o adoptované děti musí chvílemi znovu bojovat.

Anička navíc musí řešit také nevěru Bedřicha s jeho dávnou spolužačkou. Aby toho nebylo málo, podvádí Bedřich Aničku podruhé – tentokrát s Jindrou, se kterou čeká dítě. To Anička jen těžko skousne, protože sama toužila po adopci třetího dítěte a to Bedřich odmítl.

Rodina Liškových zažívá vzestupy a pády, pořád má však Ulici co nabídnout. Aktuálně žijí Anička s Bedřichem odděleně, avšak ve velmi přátelském vztahu. Ljuba Krbová v Ulici představuje silnou ženu, která se umí i přes pohnutý osud radovat ze života. Po tom všem, co prožila, z ní klidně mohla být zapšknutá ženská, ona je však pravým opakem.

Ljuba Krbová je v Ulici přes 15 let!

Ljuba Krbová se v Ulici coby Anička Lišková objevuje od samotného začátku Ulice a jednu z hlavních dějových linek v něm má i aktuálně. Kde kdo by se tak dlouhému účinkování v jednom seriálu bránil. Ljuba Krbová se však prokletí jedné role nebojí. Dlouhá působnost v Ulici pro ni znamená stálý příjem, což nemá každý herec.

krbová
Ljuba Krbová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Sourozenci v seriálu i ve skutečnosti

Adoptované sourozence Františka a Emu si diváci zamilovali už kvůli jejich trpkému osudu. Za dobu, co se objevovali na televizních obrazovkách, doslova dospěli v přímém přenosu. Nejeden z nás by díky jejich sehranosti přemítal, zdali se nejedná o pravé sourozence. V tomto případě by hádal správně. Seriáloví František a Ema jsou sourozenci také ve skutečnosti. Anna je od Matyáše o pět let mladší. Zatímco Matyáš Valenta (František) se filmu a hraní věnuji i mimo Ulici, po Anně-Marii Valentové se slehla zem. Ve skutečnosti se jen zaměřila více na studium.

A co mimo Ulici dělá Bedřich Liška?

Ani Adrian Jastraban nepatří k žádným žabařům, co se rolí v Ulici týče. Roli Bedřicha Lišky ztvárňuje stejně dlouho jako Ljuba Krbová Aničku Liškovou. Málokdo přitom ví, že původně nebyla jeho dějová linka plánovaná na tak dlouho. Původně mělo jít pouze o krátkou epizodu, ve které Adrian ztvární roli bývalého vězně, který touží po druhé šanci. Plné vytížení v Ulici Adrianovi Jastrabanovi nebrání v dalších projektech. Nově jste ho mohli vidět v seriálu Herec nebo ve filmu Dubček.

 

Zdroje: