Bolestná Ulice: Bedřich udělá, co Jindra chce!

Bolestná Ulice: Bedřich udělá, co Jindra chce!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulicí se v 4129. dílu nese velká láska, ale i velké nepřátelství a nenávist. Do sporu mezi Lumírem Nyklem a Kateřinou Dubovskou se vkládá i starosta. Snaží se to urovnat a uhladit na obou stranách. Potřebuje totiž jak Lumíra, tak Kateřinu.

Starosta Hložánek a Lumír Nykl jsou dlouholetí přátelé a bývalí kolegové z radnice. Zatímco Lumír už dostarostoval, Hložánek si na vrchní židli stále lebedí. Není si ale ve své funkci starosty natolik jistý, aby to zvládal sám. Proto se obklopuje schopnějšími lidmi. Nedávno přijal do svých řad Dianu Rytířovou a Lumír Nykl mu dělá poradce již pěkně dlouhou dobu. I s Kateřinou Dubovskou, šikovnou podnikatelkou a současnou majitelkou hospody U Jindřicha má své plány. Kromě schopných lidí se totiž Tonda Hložánek rád obklopuje i solventními lidmi, kteří vydělávají peníze. A tímto člověkem je právě Dubovská. 

Starosta pozve oba rivaly k sobě do kanceláře, ale jeho pokus o smíření totálně selže. Kateřina vyletí ven jako namydlený blesk a Lumíra chytne záchvat vzteku. 

Když to nejde domluvou, půjde na to Hložánek od lesa. Plácne si s Nyklem na jednu akci, kterou mu má Lumír dokázat, že Dubovské jen nekřivdí, ale že jsou jeho stížnosti oprávněné.

K překvapení všech se Bedřich rozhodne nebránit Jindře ve štěstí, ale znamená to pro něj obrovskou oběť. Utrhne se i na Aničku, která se mu snaží jeho rozhodnutí vymluvit. Anča začne mít o Bedřicha velkou starost, vůbec ho nepoznává a cítí, že se s ním děje něco velmi špatného. 

Jediný, kdo létá v oblacích, je Mário. Do baget bude vykrajovat srdíčka z okurek, úsměv od ucha k uchu, a kdyby se dala láska rozdávat, dopřával by ostatním plné hrsti. Mário měl vždy bláznivé nápady, ale co navrhne Vendule, je asi to nejbláznivější, co ho kdy napadlo. 

Zdroj:

  • autorský text