Za vším jsou prachy aneb proč se účastníci reality show Survivor drželi na ostrově za každou cenu i s mizivou šancí vyhrát

Za vším jsou prachy aneb proč se účastníci reality show Survivor drželi na ostrově za každou cenu i s mizivou šancí vyhrát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by občas nepřemýšlel o tom, proč se někteří z hráčů reality show, která je označovaná jako drsná a hladová, drželi ve hře i přesto, že vlastně nebyli skuteční hráči a dělali těm úspěšnějším jen křoví?

Takovým příkladem nehrajícího soutěžícího je třeba Braňo. Nejprve se jako břečťan „ovinul“ kolem Nikol a pohodlně čekal, až mu řekne, jak se bude hlasovat. Sám si nikdy hlavu s taktikou nelámal, nikdy se o nic nesnažil. Když přišel o mentorku Nikol, „ovinul se“ kolem největšího hráče Vládi. Braňovi muselo být jasné, že finále je hra, na kterou nemá. Přesto se snažil být v nepohodlí ostrova co nejdéle.

Dalším nehrajícím, kterému stejná taktika vycházela, byla Veronika. Ta byla alespoň šikovná na soutěže. Ale co se strategie týče, sama nikdy nic nevymyslela, hrála si na Šmoulinku, ukazovala své silikonové vnady a uctívala Nikol. Ani Veronika si nemohla myslet, že by soutěž mohla vyhrát, ale dělala vše proto, aby si komárů, děravé střechy a mizerné stravy užila co nejvíc.

Důvod, proč se na ostrově soutěžící drželi co nejdéle, je jasný. Byla to určitě nejlépe „placená brigáda“, kterou kdy měli.

Pokud jste někdy byli u natáčení filmu jako komparzisté, nejspíš jste nepočítali s tím, že se z vás stanou filmové hvězdy. Ale je to hezký přivýdělek a vlastně za nic. Prostě se zapíšete, někde se projdete v davu, možná dostanete i oběd a odpoledne vás vyplatí.

Na ostrově to bylo pro část soutěžících stejné. 500 eur, které inkasovali za každý týden pobytu, jsou hezká motivace. Sice se moc nenajedli a kvůli vlastní lenosti jim občas v noci pršelo na hlavu, ale na druhou stranu –⁠ někteří se naučili i lovit ryby a vařit prakticky z ničeho, což se někdy může hodit.

Pokud jde o tu finanční částku, kde jinde se dá tak snadno vydělat? A ještě se pěkně opálit?

A to jde o zmiňovanou výši honoráře, kterou brali jen ti obyčejní soutěžící, jako je například Johy. VIP hráči si přišli údajně podle extra.cz na honorář až desetkrát vyšší (všichni soutěžící z původního kmene Mao). Takže Nikol, Veronika nebo Xenka po vyřazení sice přišli o vidinu výhry 2,5 milionu korun, ale na účtu jim pěkně nabíhala tučná odměna, a to už ani nemuseli na záchod do moře a pěkně si užívaly na hotelu. Zkrátka nepřišli ani Tom a Dominika, kteří sice nebyli VIP, ale 500 euro týdně také není k zahození a dovolenou v hotelu si užívali nejdéle.

Jihy,Veve a Vláďa, zdroj TV Nova
Zdroje článku: