Slavní čeští herci, kteří se proslavili v zahraničí

Slavní čeští herci, kteří se proslavili v zahraničí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když přijde na české herce, existuje spousta takových, kteří se proslavili nejenom v Česku, ale také za hranicemi. Víte, kteří to jsou? Do některých byste to ani netipli.

Karel Roden

Asi nejznámějším českým hercem, který je žádaný i u zahraničních produkcí, je Karel Roden. Mezi filmy, ve kterých zazářil patří například: Bourneův mýtus, Prázdniny pana Beana, Blade II, Orphan, Hellboy a spousty dalších. Nejčastěji Roden ztvárňuje záporné postavy, buď pocházející z Ruska nebo z jiných evropských států.

Anna Geislerová

Tato česká herečka, která je díky barvě svých vlasů nezaměnitelná, se také stala vyhledávanou českou hereckou obsazovanou do zahraničních filmů. Poměrně velkou roli si střihla ve filmu Anthropoid po boku Cilliana Murphyho a Jamieho Dornana, rovněž známého ze snímku Padesát odstínů šedi.

Karel Dobrý

Dalším českým hercem, který se pravidelně objevuje i v zahraničních filmech, je Karel Dobrý. Tento herec s velmi výraznými a ostře řezanými rysy se objevil například ve snímcích Mission Impossible společně Tomem Cruisem, Devátý den či ve filmu Duna.

Tereza Ramba

Možná jste to o této sympatické brunetce netušili, ale také si střihla několik rolí v zahraničních filmových projektech a seriálech. Jmenujme například americké seriály Pohřešovaní a Borgiové.

Jan Vlasák

Velmi často obsazovaný český herec Jan Vlasák si střihl jednu z hlavních rolích v hororu Hostel. Ten se natáčel mimo jiné i na území Česka a Slovenska a pozoruhodnou zajímavostí je, že Jan Vlasák neuměl ani slovo anglicky, přesto ale ve filmu anglicky mluvil. Veškerý svůj text se totiž naučil nazpaměť podle toho, jak jednotlivá slova zněla.

Klára Issová

A pojďme jmenovat ještě jednu českou herečku, která okouzlila zahraniční tvůrce. Jedná se o Kláru Issovou a vidět jste ji mohli například v Letopisech Narnie v roli ptačí čarodějnice. Bohužel, pod skvělou prací maskérů byla k nepoznání.

Jak je vidět, čeští herci jsou skvělí a velmi oblíbení u zahraničních filmových tvůrců.

Zdroj: