Případy mimořádné Marty: Kdyby se ubralo na barvách oblečení a afektovanosti, nebyl by to špatný seriál

Případy mimořádné Marty: Kdyby se ubralo na barvách oblečení a afektovanosti, nebyl by to špatný seriál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marta je ráda, že má novou práci. Nejde o peníze, ale spíše o to, že uspokojí svou zvědavost a neodbytnou potřebu přijít věci na kloub. Její parťák Adam Kreiner si na ni musí teprve zvyknout, což bude asi chvilku trvat, protože je to suchar a bezprostřednost považuje za zločin.

A je tady další mrtvola, tentokrát utopená ve vaně hotelového pokoje. Adam se soustředí především na utopence, ale Marta vidí podlahu, kterou musel někdo utřít ručníkem, aby zametl stopy. Také vidí otevřené okno, které by mohlo vysvětlit rébus, kudy se vrah nepozorovaně, bez záznamu na kamerách, do pokoje dostal a zase z něj odešel. Marta najde i doklady. Patří slovenskému občanovi.

živelná Marta v krimi seriálu
Živelná Marta v krimi seriálu. | Zdroj: TV Nova

Velké překvapení nastane v okamžiku, kdy kolegové ze Slovenska ohlásí, že majitel dokladů je živ a zdráv na Slovensku. Kdo je tedy muž ve vaně a proč se vydával za někoho jiného?

Marta opět přivede svého kolegu Adama na hranici nervového zhroucení, a to když si odnese důkazy, aby si je pořádně prohlédla. Hned je jí jasné, že muž rozhodně nebyl bohatý – oblečení měl sešívané stehem, o kterém měla Marta jasnou teorii, a na botách našla cement. Na klíčích byl přívěsek s čísly.

To vše vedlo k tomu, že objevila pravou identitu muže, který měl ženu a malou dceru v novém bytě. Manželka tvrdila, že muž je finanční poradce a pro rodinu by udělal vše, jen aby jí nic nechybělo. Od doby, co mají nový byt, dře ještě mnohem více.

Jenže ze vzorného finančníka se nakonec vyklubal podvodník, který si dobrou životní úroveň udržoval okrádáním jiných žen. Marta na to přišla vcelku rychle, ale Adam musel vše dělat svým pečlivým způsobem. Z Marty je nervózní, a přestože i on musí uznat, že při vyšetřování je hodně užitečná, svou neukázněností a ignorováním zaběhlých pracovních postupů je pro něj přítěží. Nechápe, proč šéfová trvala na tom, aby byla Marta v jeho týmu. Ona ale tvrdí, že právě Adam ji dokáže zkrotit.

I přes nezvyklé postupy Marta opět přispěla k rychlému vyřešení případu.

Adam se také konečně dozvěděl o dohodě, kterou Marta s šéfovou Klárou uzavřela. Marta přinesla na oddělení krabici, ve které měla vzpomínky na svého ztraceného partnera a otce nejstarší dcery, který je už 16 let nezvěstný. Když se na video díval Adam, objevil zajímavou věc – mohla by to být důležitá stopa. Na pásce, kde byl Martin s Martou, byl ještě jeden záznam, který byl od toho původního oddělený zrněním. Marta o něm nevěděla. Na záznamu je její muž u dveří, hodně naštvaný, jak křičí na Martinu matku. Že by to mohlo být vodítko k jeho zmizení?

Chudák Marta teď zase nebude spát, dokud nepřijde záhadě zmizení partnera na kloub.

Druhá epizoda je k vidění 7.5. večer na Nově.

Zdroj článku:
  • autorský text